≫ 

Jamajka demantovala Tačija: Nismo priznali nezavisnost tzv. Kosova

Džonson Smit je retvitovala Tačijevu objavu na Tviteru, uz komentar da "Jamajka ne prepoznaje Kosovo kao nezavisnu državu"

  • 6

Ministarka spoljnih poslova Jamajke Kamina Dzonson Smit demantovala je na svom Tviter nalogu navode Hašima Tačija da je ta država priznala nezavisnost tzv. Kosova.

Džonson Smit je retvitovala Tačijevu objavu na Tviteru, uz komentar da "Jamajka ne prepoznaje Kosovo kao nezavisnu državu".

Beograd i Priština inače nisu usaglašeni po pitanju broja zemalja koje priznaju odnosno koje su povukle nezavisnost tzv. Kosova.

Dok Ministarstvo spoljnih poslova Srbije tvrdi da je broj ispod 97, u Prištini tvrde da je broj država koje su rekle "da" nezavisnom Kosovu veći. Za razliku od njih, zvaničan Beograd u rukama ima zvanične note koje dokazuju da spisak onih zemalja koje su promenile odluku o priznanju tzv. Kosova raste.

- Mi kad smo krenuli u tu priču, 113 država je priznavalo nezavisnost Kosova. Sada je taj broj pao na 93. Dakle od 193 članice Saveta bezbednosti UN danas njih 95 ne priznaje Kosovo kao nezavisno, 93 priznaje i 5 su u nekom fluidnom stavu. Da bi Kosovo nešto moglo samo da uradi u Ujedinjenim nacijama, moraju da imaju 97, a oni taj broj više nemaju - rekao je nedavno ministar spoljnih poslova Ivica Dačić gostujući u jutarnjem programu tv Prve.

Predsednik privremenih kosovskih institucija Hašim Tači je objavio na Tviteru da je Jamajka priznala tzv. Kosovo.

- Upravo sam obavešten od našeg ambasadora Vljore Čitaku da je Jamajka priznala Kosovo kao suvereno i nezavisno. To je rezultat napornog rada i lobiranja od nekoliko godina, uključujući rad Eliota Engela. Hvala vam, dragi prijatelji iz Kingstona - napisao je Tači.

On za tu tvrdnju nije imao dokaze u vidu zvanične note, koja, kada neka država prizna odnosno povuče priznanje tzv. Kosova, mota da bude dostavljena od strane Ministarstva spoljnih poslova.

Tim povodom oglasili su se i drugi predstavnici privremenih prištinskih institucija i "zahvalili zvaničnicima Jamajke".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Miroslav

    21. februar 2020 | 10:54

    Ha ha ha rekoh ja juče : To je istina kao i sve ostalo što dolazi sa šiptarske strane 😂😂

  • Una

    21. februar 2020 | 09:33

    Kakvo ponizenje I to javno😂😂😂

  • Lord

    21. februar 2020 | 11:43

    Thaçi zna engleski kao ja francuski. Nego pishe neko za njega.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA