≫ 

Bojan Kostreš: Ne treba potcenjivati evropski opredeljene birače, dosta im je nacionalizma

Siguran sam da postoji veliki broj građanki i građana Srbije kojima je dosta nacionalizma, rusofilije i stalnog ekonomskog poniranja - izjavio je generalni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine

  • 4

Generalni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Bojan Kostreš izjavio je danas da ne treba potcenjivati evropski opredeljene glasače u Srbiji kojima je dosta nacionalističke vlasti i nacionalističke samoproklamovane prave opozicije i koji bi bili spremni da glasaju za koaliciju evropski blok, koja je u stvaranju.

- Siguran sam da postoji veliki broj građanki i građana Srbije kojima je dosta nacionalizma, rusofilije i stalnog ekonomskog poniranja. Svi oni bi mogli podržati Evropski blok. Cilj nam je formiranje koalicije koja će biti glas svih demokratskih, građanskih i proevropskih stanovnika naše zemlje i osvajanje dovoljno glasova za formiranje druge po veličini poslaničke grupe u Narodnoj skupštini - rekao je Kostreš u intervjuu za beogradski Novi magazin.

Dodao je da koalicija Vojvođanski front, čiji je deo i LSV, želi da pronađe partnere u Beogradu i centralnoj Srbiji.

- Samo zajedno možemo da se izborimo za bolju Srbiju i samo zajedno možemo da izgradimo alternativu nacionalističkom i centralističkom režimu Aleksandra Vučića, kao i nacionalističkoj, centralističkoj i proruskoj samoproklamovanoj pravoj opoziciji - kazao je Kostreš.

On je rekao da protiv ideje o bojkotu izbora govore i računice koje jasno pokazuju da bojkot opoziciono nastrojenih birača pogoduje Aleksandru Vučiću jer će birači Srpske napredne stranke, koji su svakako visoko motivisani, izaći na izbore, a neizlaskom opozicionih birača dolazi se u situaciju da će broj mandata SNS-a biti veći jer će imati veći procenat glasova među izašlima.

- Dakle, bojkot će direktno omogućiti veći broj poslaničkih mesta i samim tim pomoći Aleksandru Vučiću da nesmetano vlada još četiri godine. Naivno je verovati da će se Aleksandar Vučić probuditi jednog dana i reći "deo opozicije je bojkotovao izbore i ja ću sada da ih ponovim", a još je naivnije verovati da Evropska unija neće priznati izborne rezultate. Pogledajte samo šta se dogodilo u Albaniji - naveo je Kostreš.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mihajlo

    21. februar 2020 | 09:41

    Ovi iz LSV-a se javljaju samo pred izbore, u medjuvremenu zivotare na grbaci gradjana....

  • Ђурађ

    21. februar 2020 | 09:41

    И европски, национални, умерени, сви бирачи су разочарани. Не ваљате заједно народ каже ...... боба. Сви сте се сменили, комбиновали, могући са немогућим, сви до једног, без да сте обраћали пажњу да ли су ове или оне идеологије. Наравно, важне су вам функције, привилегије и богаћења а не интерес нације и државе. Зато и јесте какви јесте.

  • NS 1

    21. februar 2020 | 09:54

    Čovek je u pravu,pola Srbije na zapadu i mnogi bi u EU gde je sve ono što nešto vredi,ali emocije nevprave mesta razumu kod ljudi,ne vide dalje od nosa.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA