Srpska napredna stranka u ponedeljak o eventualnim koalicijama za predstojeće izbore

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će izbore raspisati početkom marta i dodao da će to biti najduža kampanja

  • 9

Vrh vladajuće Srpske napredne stranke (SNS), Predsedništvo i Glavni odbor, u ponedeljak će razmatrati eventualne predizborne koalicije za predstojeće izbore, piše "Poliltika".

List u današnjem broju piše da je gotovo izvesno da će se na izbornoj listi SNS-a "Aleksandar Vučić - za našu decu" naći tradicionalni partneri - Socijaldemokratska partija Rasima Ljajića, Partija ujedinjenih penzionera Srbije Milana Krkobabića, Pokret socijalista Aleksandra Vulina i Pokret snaga Srbije Bogoljuba Karića.

Prema saznanjima "Politike", za sada je neizvesna saradnja sa Srpskim pokretom obnove Vuka Draškovića i Srpskom narodnom partijom Nenada Popovića, koji će najverovatnije biti na istoj izbornoj listi, ali će imati manje kandidata za poslanike.

Podseća se da je Izborni štab SNS-a nedavno odlučio da će se kao izborni uspeh računati samo više od 48,2 odsto dobijenih glasova, koliko je osvojeno na izborima 2016. godine.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će izbore raspisati početkom marta i dodao da će to biti najduža kampanja.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • FANTOM

    22. februar 2020 | 12:31

    E ovoj rašimonijada u zemlji Stradiji nema kraja. Pa kako moj sinko da znam koja partija je prošla cenzus od 3% kad se uvijete u jedno klupko bez glave i repa. Ja mislio da će svaka partija samostalno izaći na izbore pa one koje prođu cenzus neka stvaraju koalicije u skupštinskim klupama u cilju dobijanja većine za izbore skupštinskih tela . Samo tako može se doći do istine koje partije imaju svoje glasačko telo u narodu i pravno učestvuju u Skupštini Srbije . Izbori sa već stvorenim koalicijama su već u startu borba u rukavicama i početak sumnje u pošten izbor Skupštinskog tela. E nek je nazdravlje i bog nam pomogao ,a ko preživi i dalje će preživljavati i nadati se mada su do sada mnogi umrli očekujući tu nadu spasa.

  • Saša

    22. februar 2020 | 11:17

    Ne treba menjati dobitnu koaliciju sa krkobabićem, ljajićem, vulinom, karićem, draškovićem, popovićem... Sns~pups~sdps~ps~pss~spo~snp... Preko 60..posto...oko 140~150..poslanika...

  • Danica

    23. februar 2020 | 22:23

    Građani će dati svoj glas onima koji se bore za njih, a ne onima koji propagiraju laži i nasilje.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA