≫ 

Naprednjaci i SPS ipak izlaze odvojeno na izbore

Zajednički nastup nije isključen na pojedinim mestima na lokalu - rekao je potrpedsednik SNS Miloš Vučević

  • 7

Srpska napredna stranka i Socijalistička partija Srbije na današnjem sastanku dogovorili da na predstojeće izbore izađu odvojeno, preneo je Tanjug.

To je potvrdio i potrpedsednik SNS Miloš Vučević, i rekao da je sve dogovoreno jutros, na sastanku predstavnika dve stranke.

- Poštujući i uvažavajući politički identitet SNS i SPS i imajući u vidu političku snagu i jedne i druge stranke, dogovoreno je da i SNS i SPS idu na predstojeće izbore odvojeno, odnosno svaka na svojoj listi, s tim što smo spremni da posle izbora razgovraramo o nastavku saradnje, upravo po ovim pitanjima o kojima smo i razgovarali, imajući u vidu analizu rezultata u prethodnom mandatu - rekao je Vučević.

Napomenuo je da zajednički nastup nije isključen na pojedinim mestima na lokalu.

- Osim, možda, u nekim opštinama, lokalnim sredinama, na opštinskim izborima, SNS i SPS će ići odvojeno na predstojeće republičke izbore, odnosno u dve liste - pojasnio je on.

Na sastanku je, istakao je Vučević, ispoljena saglasnost da je u prethodnom periodu ostvaren snažan napredak, pre svega na ekonomskom polju u našoj državi, na osnaživanju kvaliteta i standarda života građana Srbije, na zajedničkim ciljevima u očuvanju suvereniteta i slobode u odlučivanju, integriteta naše Republike.

- To su polja i ciljevi koji će biti dominantni i u narednom periodu. Po tome smo apsolutno saglasni i ponosni na sve one odluke koje smo donosili po pitanju finansijske konsolidacije i ekonomskog napretka Republike Srbije - rekao je Vučević.

Miloš Vučević Miloš Vučević je rekao da je dogovoreno da SNS i SPS idu na izbore odvojeno, s tim što postoji spremnost da se posle izbora razgovrara o nastavku saradnje-Foto: Nikola Tomić

On je najavio da SNS tokom vikenda nastavlja razgovore sa drugim koalicionim partnerima. U ponedeljak će biti održane sednice Predsedništva i Glavnog odbora stranke, na kojima će se razgovarati o svim ovim temama i pripremama lista SNS za Skupštinu Srbije, za pokrajinsku skupštinu, za lokalne samouprave.

- Videćete puno novih ljudi, sve ono što smo pričali, na čemu smo mnogo radili, posvetili se, biće konkretizovano na listi kandidata i za narodne, pokrajinske poslanike, lokalne odbornike, mnogo mladih lica...Pre svega, jedan snažan talas mladih ljudi, koji ulaze na političku scenu Srbije - zaključio je Vučević.

Građani Srbije na izbore će izaći 26. aprila, a istog dana biće održani i lokalni i parlamentarni izbori.

Generalni sekretar predsednika Srbije Nikola Selaković potvrdio je to, dok je predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio da će izbore zvanično raspisati početkom marta i dodao da će to biti najduža kampanja.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Aca

    22. februar 2020 | 12:56

    Sps i SNS je vrhunski!!!!

  • 😉

    22. februar 2020 | 12:03

    😂😂😂😂😂, ahaha, zato što je dosta 3%! Koja partija! "hrabro" nema šta

  • ZA

    22. februar 2020 | 11:50

    Pokret snaga Srbije je stranka koja obećava i biće jače opozicije,sve radni i uspešni ljudi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA