≫ 

"Pancir S1" stigao u Srbiju: Avion sa sistemima za protivvazdušna dejstva sleteo na vojni aerodrom

Sporazum za nabavku jedne baterije "Pancira", koju čini šest sistema, zaključen je prošle godine

  • 22
SRBIJA SLOVENSKI STIT VEZBA Foto: Tanjug/Ministarstvo odbrane

Prvi deo isporuke naručenih sistema "Pancir S1", koje Srbija nabavlja od Rusije, stigao je na batajnički vojni aerodrom "Pukovnik-pilot Milenko Pavlović", rekao je ministar odbrane Aleksandar Vulin.

Time je Srbija postala jedina zemlja u regionu koja poseduje ovaj moderni PVO sistem.

- Nabavkom defanzivnog naoružanja, jedinog takvog u regionu, Srbija nastavlja sa jačanjem svoje odbrambene moći i uvećanjem potencijala odvraćanja. Na ovaj način dodatno se snaži naša sposobnost da budemo i ostanemo vojno neutralni, što je temeljno bezbednosno opredeljenje vrhovnog komandanta Vojske Srbije Aleksandra Vučića, kao i naše Vlade i Skupštine - naglasio je ministar Vulin.

Sporazum između Srbije i Rusije za nabavku jedne baterije „Pancira“, koju čini šest sistema, zaključen je prošle godine.

Podsetimo, u oktobru prošle godine na Vojnom kompleksu "Pasuljanske livade" održano je bojno gađanje borbenih sredstava "Pancir S1" u okviru Zajedničke taktičke vežbe sa bojnim gađanjem raketnih jedinica PVO Vojske Srbije i Vazdušno-kosmičkih snaga Ruske Federacije "Slovenski štit 2019".

Artiljerijsko raketni sistem za protivvazduhoplovna dejstva "Pancir S1" namenjen je za protivvazdušnu odbranu značajnih objekata od izviđanja i dejstva iz vazdušnog prostora, kao i zaštitu PVO jedinica i sredstava ratne tehnike.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Toni

    22. februar 2020 | 12:43

    Živela RUSIJA URRRRRAAAAAA

  • Boban

    22. februar 2020 | 13:08

    Treba nabaviti i nekoliko teskih bombardera jer koliko je meni poznato Srbija ih u ovom trenutku nema a ako dodje slucajno do rata mogu dobro da dodju.

  • Starisloven21

    22. februar 2020 | 21:20

    @Nikolas blago tebi na pameti. Čuj da nam postave nuklearne bombe u srbiju rusi i kinezi šta još treba otpad da istovare na usput? Mnogo si zaluđen mnogo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA