≫ 

U Beogradu održan protest građana i dela opozicije

Okupljeni su sa Platoa krenuli put Prizrenske ulice, a potom su prošli i ulicama kraljice Natalije i Kneza Miloša do zgrade Predsedništva

  • 73
Protest, Beograd Foto: Tanjug/Tara Radovanović

Protesti koji se održavaju svake subote od novembra 2018. održani su i večeras na platou ispred Filozofskog fakulteta. Organizaciju protesta koji je nekada nosio naziv "1 od 5 miliona" pre tri nedelje preuzeo je "Građanski otpor", organizacija iz koje su i ove nedelje poslali poruku da će bojkotovati predstojeće izbore, zakazane za 26. april.

Na protestu su govorili student iz Kragujevca Lazar Ašanin i uzbunjivač Aleksandar Todorovski, posle čega se kolona uputila u šetnju do zgrade Republičke izborne komisije.

Okupljeni su sa Platoa krenuli put Prizrenske ulice, a potom su prošli i ulicama kraljice Natalije i Kneza Miloša do zgrade Predsedništva, gde su skandirali i palili baklje.

Ispred zgrade RIK-a ostavili su praznu glasačku kutiju, pozivajući građane da u isto vreme bojkotuju izbore i predlože organizatorima protesta koje govornike da pozovu naredne subote.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Brane

    22. februar 2020 | 20:31

    SZS ne sme da izadje na izbore jer su svesni da nemaju podrsku medju gradjanima Srbije.

  • Milana

    22. februar 2020 | 20:38

    Ovi ljudi su svesni da na izbore ne mogu izaci, ne zbog losih izbornih uslova vec zbog tereta koji nose na sopstvenim ledjima. Izbori su trenutak istine sa kojim deo opozicije ne sme da se pogleda u oci.

  • Irina

    22. februar 2020 | 20:31

    A nista drugo i ne znaju nego da tumaraju ulicama, ko sumanuti.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA