≫ 

SPS slavi 30 godina, Dačić poručio: Nikad nećemo prihvatiti ništa protivno srpskim interesima

On je rekao da stub SPS ima dve orijentacije - patriotsku i socijalne pravde i jednakosti

  • 10
Proslava 30 godina postojanja SPS Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Predsednik Socijalističke partije Ivica Dačić izjavio je danas da SPS već tri decenije stoji postojano, ali da bez Srbije nema SPS, navodeći i da bez socijalista teško može da bude moderne i pravedne Srbije.

- Nikad ne kažem živela Socijalistička partija Srbije, jer bez Srbije nema Socijalističke partije, a i bez SPS teško će biti moderne i pravedne Srbije -  rekao je Dačić na proslavi 30 godina postojanja SPS pod sloganom "Mi stojimo postojano".

Dodao je da je ovo izborna godina, ali da ne želi samo da priča o tome, jer ako narod do sada nije video "ko brani nacionalne interese", onda on to ne može da im objasni u kampanji.

- Ako ovaj narod do sada nije video ko koliko vredi, ko štiti i ko se bori za očuvanje nacionalnih interesa, a ko želi da ih rasproda, teško ćemo uspeti da nekoga ubedimo u predizbornoj kampanji - rekao je lider socijalista, koji je ministar spoljnih poslova.

Dačić je podsetio i na reči predsednika Srbije Aleksandra Vučića da dolaze teška vremena i da je potreban zajednički front kojim ćemo brantii Srbiju i srpske interese.

- Aleksandar Vučić ima našu punu podršku u teškim vremenima u kojima su mogući ultimatumi da bi Srbija priznala Kosovo i Metohiju -  rekao je Dačić i poručio da Vučić treba da zna da ga podržava i većina građana Srbije.

Podsetio je i da SPS na izbore izlaze sa koalicionim partnerom Jedinstvenom Srbijom.

On je rekao da stub SPS ima dve orijentacije - patriotsku i socijalne pravde i jednakosti.

Proslava 30 godina postojanja SPS Proslava 30 godina postojanja SPS-a; Foto: Tanjug/Zoran Žestić

- Među nama nema izdajnika, nikad ih nije bilo, niti će ih biti -  rekao je Dačić.

Poručio je da je važno da funkcioneri SPS čuju šta narod misli, a oni koji tako ne misle i kojima se ne sviđa politika koju vodi, politika očuvanja nacionalnih interesa, koji misle da smo mi "genocidan narod, nemaju šta da traže u SPS i mogu da idu".

Rekao je da je veoma ponosan što su vraćena neka tradicionalna prijateljstva iz vremena Tita i Pokreta nesvrstanih i da je kao rezultat toga 17 zemalja povuklo priznanje.

Proslava 30 godina postojanja SPS Čet Grin je govorio na svečanosti u Sava centru; Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Čet Grin govorio u Sava centru

On je dodao da je jedna od tih zemalja Antigva i Barbuda, čiji je ministar spoljnih poslova  Čet Grin govorio na svečanosti u Sava centru. On je izjavio da mu je čast što je prijatelj Srbije, jer je Srbija zemlja koja je globalno jaka i globalno pouzdan partner.

Ponosan sam i srećan što smo mi kao zemlja Kariba veliki projatelj Srbije, rekao je Grin na proslavi 30 godina od osnivanja Socijalističke partije Srbije, koja, kako je ocenio, pokazuje jačinu te partije u Beogradu i Srbiji.

Danas da kao stranac, rekao je on, mogu da kažem da svet Srbiju vidi kao srpsku prestonicu sveta.

Ministar Grin je pozvao građane Srbije da posete Karibe, posebno njegovu zemlju, jer je rezultat njegocve posete Srbiji i ukidanje viza.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Toma

    23. februar 2020 | 15:35

    Postovani i uvazeni gradjani Srbije i u rasejanju, 30 godina uspesnog politickog zivota Socijalisticke partije Srbije,pripada najpre kormilaru Ivici Dacicu.Zapamtite,bez socijalista i SNS-a Srbija nebih bila jaka i slozna?! Iskreno,stub svakoj politickoj stranci do sada nije bilo moguce bez socijalista?! I naravno uz njihove koalicione partnere?! Balans nebih za tri decenije bio da stvarno nije bilo mudrog stratega u svakom pogledu Ivice Dacica.Videcete sve vise mladih PODRZAVA ovu stranku,koja ce mnoge prijatno iznenaditi sa visokim procentom na prestojecim izborima.

  • Mile

    23. februar 2020 | 17:05

    Za svaku pohvalu I podrsku za dalji rad.

  • Aca

    23. februar 2020 | 15:21

    Bravo tako je to je politika koja se postuje!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA