Kostreš pozdravio odluku stranke Zajedno za Srbiju da izađe na lokalne izbore u Šapcu

Izlazak na izbore je jedini način da se opozicija suprotstavi aktuelnoj vlasti - rekao je generalni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine

  • 3

Generalni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Bojan Kostreš pozdravio je danas odluku stranke Zajedno za Srbiju (ZZS) da izađe na lokalne izbore u Šapcu i ocenio da je izlazak na izbore jedini način da se opozicija suprotstavi aktuelnoj vlasti.

Kako se navodi u saopštenju, Kostreš je kazao da je "bojkotom izbora smanjuju broj izašlih i samim tim omogućavaju veći broj poslanika Srpskoj naprednoj stranci".

- Svako ko želi da pobedi Aleksandra Vučića, mora da izađe na izbore. Možda ga ne možemo pobediti na ovim izborima, ali možemo osloboditi neke lokalne samouprave, kao što smo to uradili u prvoj fazi rušenja Slobodana Miloševića - naveo je Kostreš u izjavi za javnost.

Prema njegovoj oceni, ukoliko se obezbedi veća izlaznost opozicionih birača, "Vučić pada ispod 40 odsto" i "neće moći samostalno da formira vladu".

- To je prvi tek korak. Vojvođanski front će pokušati da zajedno sa drugim proevropskim političkim strankama pokretima i pojedincima upravo to i učini. Mi ne želimo da se povlačimo, mi idemo u političku borbu institucionalnim i zakonskim putem iako smo svesni da uslovi nisu savršeni. Sedenjem kod kuće se Vučiću omogućava svevlast a mi to ne želimo - rekao je Kostreš.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nije nego

    24. februar 2020 | 09:33

    Samo da bi opravdao cinjenicu da Čančar izađe na izbore.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA