Razgovor o aktuelnoj situaciji u zemlji i regionu: Vučić se sastao sa Bocan-Harčenkom

Predsednik Srbije i ruski ambasador razgovarali su i o situaciji na Kosovu i Meothiji

  • 95
Aleksandar Vučić, predsednik Srbije, Aleksandar Bocan Harčenko Foto: Tanjug/ Instagram Buducnostsrbijeav

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas danas ambasadora Ruske Federacije Aleksandroa Bocan-Harčenka, kome je lično predao čestitku za predsednika Ruske Federacije Vladimira Putina povodom Dana branilaca Otadžbine.

Ambasador Bocan-Harčenko uručio je predsedniku Vučiću pismo zahvalnosti predsednika Vlade Ruske Federacije Mihaila Mišustina, u kojem se između ostalog kaže:

- Želeo bih da Vam lično zahvalim na čestitki povodom mog imenovanja za predsednika Vlade Ruske Federacije.

Rusiju i Srbiju vezuju prijateljski i partnerski odnosi. Nastavlja se realizacija velikih projekata u energetici, industriji i infrastrukturi. Jačaju veze između poslovnih i društvenih struktura.

Vlada Ruske Federacije će nastaviti zajednički rad usmeren ka razvoju čitavog kompleksa rusko-srpske saradnje. Ubeđen sam da to potpuno odgovara dugoročnim interesima dveju zemalja.

Želim Vam, poštovani gospodine Predsedniče, dobro zdravlje i uspehe na Vašoj odgovornoj funkciji - navodi se u pismu zahvalnosti premijera Mišustina.

 
 
 
View this post on Instagram
Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa ambasadorom Ruske Federacije Aleksandrom Bocan-Harčenkom.A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav) on

Predsednik Vučić i ambasador Bocan-Harčenko razgovarali su o aktuelnim temama i situaciji u regionu, posebno o situaciji na Kosovu i Metohiji. Ovom prilikom sagovornici su razmotrili i program predstojećih poseta - dolazak ruskog ministra spoljnih poslova Sergeja Lavrova u Beograd i prisustvo predsednika Vučića u Moskvi, na manifestaciji povodom obeležavanja 75-godišnjice Dana pobede u Drugom svetskom ratu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sanja

    24. februar 2020 | 20:28

    Imati Rusiju za prijatelja i saveznika je velika cast za Srbiju.

  • sarra

    24. februar 2020 | 20:03

    Rusija je veliki prijatelj Srbiji.

  • Hemera

    24. februar 2020 | 21:00

    Srbija i Rusija treba da se grade i da se razvijaju.Srbija je na pravom putu razvoja i napretka. Ovo je jako važno za našu državu i njene građane.Srbija se cela razvija i gradi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA