Dačić putuje u trodnevnu posetu Kini: U fokusu produbljivanje strateškog partnerstva dve zemlje

Tokom susreta zvaničnika biće razmenjena mišljenja o stanju i perspektivi ukupnih bilateralnih odnosa između Srbije i Kine

  • 1
2019 OCENA DACIC Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić putuje u Kinu, gde će boraviti od sutra do 28. februara, na poziv državnog savetnika i ministra spoljnih poslova Kine Vang Jia.

Tokom susreta biće razmenjena mišljenja o stanju i perspektivi ukupnih bilateralnih odnosa između Srbije i Kine, kao i modelima daljeg produbljivanja svestranog strateškog partnerstva i saradnje dve zemlje, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.

Poseban fokus u razgovorima biće na pripremi predstojeće posete predsednika Srbije Aleksandra Vučića Kini povodom učešća na Samitu Kina-Centralna i Istočna Evropa 2020. u Pekingu, kao i pripremi ponovne posete predsednika NR Kine Si Ðinpinga Srbiji tokom 2020. godine.

Poseta će biti prilika da se izrazi solidarnost i pruži puna podrška naporima Kine u cilju suzbijanja daljeg širenja virusa COVID-19, ne samo u Kini, nego i šire u svetu.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milorad Vujicic

    26. februar 2020 | 04:19

    Otvoriti sve mogucnosti trgovine i proizvodnje u Srbiji uz investicije Kine.Srbija moze biti veca nego Hongkong zbog svoje pozicije u Evropi.Vojne baze Rusije i Kine pod hitno.Odrzavanje baza i snabdjevanje bi pomoglo puno i privatni sektor i investicije ......

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA