Ko je "štetočina", a ko špijun u Vladi: Burna sednica u Skupštini, oštra polemika među poslanicima

Poslanici su postavljali pitanja izvršnoj vlasti i državnim organima, koja su se odnosila na aktuelna dešavanja u zemlji i svetu

  • 3

Poslanici Narodne skupštine Srbije postavljali su pitanja izvršnoj vlasti i državnim organima, a interesovala ih je, između ostalog, situacija u Crnoj Gori i da li treba reagovati na izjave američkog izaslanika za Balkan Metjua Palmera.

Poslanica Srpske radikalne stranke Vjerica Radeta rekla je da radikali godinama upozoravaju i predsednika Aleksandra Vučića i premijerku Anu Brnabić na "štetočinsko delovanje" ministarke Zorane Mihajlović i da uporno ponavljaju pitanje "kada će ona biti sklonjena iz Vlade Srbije, jer radi na štetu građana".

- Već svi znaju za Zoranine torbe koje koštaju od 2.000 do 5.000 evra, za privezak od 3.000 evra, za ogrlicu od 14.000 evra, ali postoji još nešto što je jako opasno, ona je strano telo u vladi, bukvalno špijun - rekla je Radeta.

Prema njenim rečima, Mihajlovićeva je pre desetak dana rekla da će Radeta i Petar Jojić biti izručeni Haškom tribunalu, a u ponedeljak se pojavila vest o tome.

Radeta je pitala Vučića i Brnabić da li su i oni imali takva saznanja ili je to bilo ekskluzivno saznanje Zorane Mihajlović.

- Ako nisu, onda ponavljamo pitanje, dokle će špijun da sedi u vladi - pitala je Radeta.

Poslanica Stranke moderne Srbije Tatjana Macura pitala je danas kada će Komisija koja treba da ispita postupanje državnih organa u slučajevima nestalih beba podneti izveštaj skupštini i vladi i saopštiti do kakvih je zaključaka došla, kako bi poslanici na pravi način mogli da raspravljaju o predloženom zakonu o nestalim bebama.

Poslanička pitanja, Skupština Srbije Foto: Slobodan Miljević

Macura je ukazala da toj Komisiji mandate ističe 19. marta 2020. godine.

Jovanović: Brine pominjanje Vojske Crne Gore

Poslanik Socijalističke partije Srbije Neđo Jovanović rekao je da predsednik Crne Gore Milo Đukanović traži alibi zbog narodnog nezadovoljstva koje je usledilo zbog nakaradnog zakona o slobodi veroispovesti i tim povodom je Đukanović, prema njegovim rečima, ukazivao na nekakav deformitet u srpskom nacionalizmu.

S druge strane, Vučić i Dačić su, kaže Jovanović, jasno stavili do znanja da se Srbija nije i neće mešati u unutrašnje stvari Crne Gore, ali da će se boriti za prava Srba u toj zemlji koja su sve ugroženija.

Dodao je da brine pominjanje Vojske Crne Gore za očuvanje reda i mira, navodeći da je to pritisak na sve slobodoljubive građane koji mirno protestuju na litijama.

Zasedanje skupštine o Kosovu, skupština Srbije, Kosovo Foto: Nikola Tomić

Vukadinović: Da li iko vrši kontrolu uglja koji se prodaje

Poslanik Nove Srbije - Pokret za spas Srbije Đorđe Vukadinović pitao je Ministarstvo energetike i Ministarstvo za zaštitu životne sredine da li iko vrši kontrolu uglja koji se prodaje, jer, prema oceni stručnjaka, koristi se ugalj veoma niskog kvaliteta, što utiče na zagađenje.

Osvrnuo se na izjavu Metjua Palmera koji je rekao da "Dodik neće da opstane ukoliko ne promeni ponašanje", te upitao predsednicu Vlade Srbije koja se u ponedeljak srela sa Palmerom u Londonu da li smatra da treba reagovati na takve Palmerove izjave.

Marković pitao MUP o napadu na prostorije SNS

Poslanik Srpske napredne stranke Aleksandar Marković pitao je MUP da li je pokrenuo istragu kako bi se saznalo ko stoji iza huliganskog napada na prostorije SNS na Vračaru, navodeći da je to česta pojava.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boža zemunac

    25. februar 2020 | 17:47

    Svi ste isti. Sve bi ja vas smenio,do poslednjeg.

  • PRC

    25. februar 2020 | 16:31

    Svi su oni isti, nego narod nikako to da shvati.

  • Milica

    25. februar 2020 | 18:25

    Kako im je lepo. Zezaju se medjusobno na grbaci naroda i to traje u nedogled.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA