Tači u SAD lobira za priznanje i članstvo tzv. Kosova u UN

Predsednik privremenih prištinskih institucija boravi u SAD gde se sastao sa brojnim američkim zvaničnicima

  • 4

Predsednik privremenih prištinskih institucija, Hašim Tači, boravi u SAD sa bivšim ambasadorom OEBS-a u Prištini Vilijamom Vokerom, a razgovarao je i sa predstavnikom Stejt departmenta za zapadni Balkan Metjuom Palmerom i šefom Atlanskog saveta Dejmonom Vilsonom o mogućnostima za postizanje konačnog sporazuma sa Srbijom.

To će, kako je ocenio, doneti "uzajamno priznavanje i članstvo Kosova u Ujedinjenim nacijama".

Tači je na Fejsbuku, objavio i fotografiju nastalu posle večere, na kojoj je i Vljora Čitaku, prištinska predstavnica u UN, a napisao je i da su večeri prisustvovali i predstavnici Senata, Kongresa i vladinih institucija u Vašingtonu.

Posle susreta sa Vokerom, Tači ga je, uz objavu na Fejsbuku, nazvao prijateljem svih Albanaca i dodao da su razgovarali "o dostignućima Kosova posle rata i načinima da se nastavi sa saradnjom".

Podsetimo, Vilijam Voker je bio nekadašnji šef verifikacione misije OEBS, a upamćen je kao čovek posle čijeg izveštaja o navodnom "masakru" u Račku je 1999. godine NATO bombardovao Srbiju i SR Jugoslaviju.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Salamander

    26. februar 2020 | 12:45

    Mozda mu i prodje jer je amerika i proizvela teroriste medju njima i siptarske teroriste

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA