"Saradnja sa Srbijom dobra, nabavka opreme je stvar države": NATO o isporuci ruskog naoružanja

Nabavke u toj oblasti su nacionalna odluka - rekao je NATO zvaničnik

  • 3

Povodom nabavke i isporuke ruskog odbrambenog raketnog sistema "Pancir" Srbiji, u sedištu NATO u Briselu naglašavaju da je nabavka odbrambene opreme nacionalna odluka, a da Alijansa ima vrlo dobru saradnju sa Beogradom u oblasti odbrane i bezbednosti.

- NATO i Srbija su bliski partneri, a mi smo posvećeni jačanju našeg partnerstva sa Srbijom, poštujući u potpunosti njenu politiku vojne neutralnosti - rekli su u NATO-u.

Na pitaje koji je stav Alijanse povodom isporuke ruskog naoružanja Srbiji, ali i upozorenja SAD o mogućim sakcijama zbog "transakcija" sa Moskvom, u NATO ocenjuju da je pravo države da odlučuje o svojoj odbrani.

- Nabavke u toj oblasti su nacionalna odluka. Istovremeno, važno je uzeti u obzir pune troškove nabavki opreme za odbranu tokom njihovog životnog veka, koji mogu biti značajni - rekao je NATO zvaničnik.

Naglasio je i da NATO i Srbija imaju vrlo dobru saradnju u oblasti odbrane i bezbednosti, što uključuje i interoperabilnost i jačanje kapaciteta Vojske Srbije.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Мимило

    26. februar 2020 | 16:32

    Паметан свет зна да Србија не купује оружје за агресију на било кога, већ за одбрану од евентуалног агресора.Ко другачије мисли, може до сутра да тврди супротно, али је у великој заблуди и кратке памети.

  • bleso

    27. februar 2020 | 00:22

    Kupovina oruzja Srbije je samo bacanje para bez veze,i oni to znaju i bas ih briga.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA