"Srbija će uvek biti čvrst oslonac za stabilan Balkan": Ključne poruke na sastanku Vučića i Frejzera

Predsednik Vučić je rekao da se nada da će srpsko-britanski odnosi dostići nivo istinskog partnerstva i da bi razmena poseta na visokom nivou doprinela snažnijim i bogatijim vezama dveju zemalja u svim oblastima

  • 4
Aleksandar Vučić, predsednik Srbije Foto: Tanjug/ Instagram/ buducnostsrbijeav

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas sa zamenikom načelnika Štaba odbrane Oružanih snaga Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Severne Irske admiralom Timotijem Frejzerom o razvoju bilateralne saradnje u oblasti odbrane i bezbednosti, kao i o situaciji u regionu.

- Srbija će uvek biti čvrst oslonac za miran i stabilan Balkan - rekao je Vučić, saopštila je pres služba predsednika.

Predsednik Vučić je rekao da se nada da će srpsko-britanski odnosi dostići nivo istinskog partnerstva i da bi razmena poseta na visokom nivou doprinela snažnijim i bogatijim vezama dveju zemalja u svim oblastima.

On je izrazio zadovoljstvo što će tokom posete admirala Frejzera biti potpisan plan bilateralne vojne saradnje, koji sadrži 33 zajedničke aktivnosti.

Dvojica sagovornika su istakli da su strateški ciljevi saradnje u oblasti odbrane u narednom periodu jačanje vojnoobrazovne, vojnomedicinske i vojno-vojne saradnje.

Admiral Frejzer je rekao da je britanska strana spremna da ponudi pomoć u obrazovanju, usavršavanju i treningu pripadnika Vojske Srbije. Predloženo je održavanje zajedničkih vojnih vežbi Vojske Srbije i Oružanih snaga Ujedinjenog Kraljevstva.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boban

    27. februar 2020 | 12:38

    Srpsko-britanski odnosi su vec 1999 dostigli visoki nivo kada su nas sa ostalom bandom iz nato i amerike bombardovali sa velike visine (visoki nivo)...

  • JACA ♎

    27. februar 2020 | 16:18

    Britanci su dokazani neprijatelji srpskog naroda.. ništa dobro neće biti od te saradnje! Uskoro će nam zabiti nož u ledja, po običaju..

  • nikolas

    27. februar 2020 | 12:39

    DOSO NAM ,PRIJATELJ, BAS!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA