≫ 

Dačić: Nadamo se da će Kina uskoro pobediti u borbi protiv korona virusa

Ministar Dačić je istakao da poseta Kini u vreme epidemije predstavlja pokazatelj solidarnosti Srbije i njenog naroda sa Kinom. On je izrazio nadu da će Kina u najskorijoj budućnosti pobediti u ovoj borbi

  • 3
Ivica Dačić, Kina Foto: MSP

Drugog dana posete Pekingu, prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić sastao se sa potpredsednikom NR Kine Vang Ćišanom i izrazio nadu da će Kina uskoro pobediti epidemiju korona virusa.

Potpredsednik Vang i ministar Dačić su izrazili zadovoljstvo zbog izuzetno kvalitetnih odnosa na nivou sveobuhvatnog stratateškog partnerstva, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.

Ministar Dačić je istakao da poseta Kini u vreme epidemije predstavlja pokazatelj solidarnosti Srbije i njenog naroda sa Kinom. On je izrazio nadu da će Kina u najskorijoj budućnosti pobediti u ovoj borbi.

Potpredsenik Vang je naveo da je borba za obuzdavanje epidemije koronavirusa borba za bezbednost i zdravljue kineskog naroda, ali i globalne zajednice u celini, jer su napori Kine, koji počinju da daju rezultate, uštedeli dragoceno vreme za mnoge države.

Uz ocenu da poznavanje prošlosti doprinosi učvršćivanje međusobnog prijateljstva, sagovornici su razmenili mišljenja o pitanjima iz istorije Jugoslavije i Srbije.

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić pozvao je potpredsednika Vang Ćišana da poseti Srbiju.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • S. M .

    27. februar 2020 | 14:58

    Svaka čast Ivici Dačicu . Otišalo je u nama bratsku Kinu koja podržava Srbiju. I to u trenutku epidemije gripa. Imao sam zadovoljstvo da u Pekingu od Kineskih zvaničnika 2015 godine čujem koliko poštuju Vučica i Dačica. Te godine su se kod naših poslanika raspitivali kada Dačic može da poseti CK KP Kine.

  • Toni

    27. februar 2020 | 12:20

    Oni hoce stace ovi siromasi u okruzenju italija,hrvatska,bugarska rumunija gde vec ima obolelih.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA