≫ 

Haradinaj: Kurti se predao Srbiji

Ovo je početak povratka Srbije i Rusije na Kosovo - napisao je Haradinaj

  • 20
Ramuš Haradinaj, Hag, saslušanje Ramuš Haradinaj u Hagu / Foto: Tanjug/AP Photo/Michael Corder

Nekadašnji prištinski premijer, Ramuš Haradinaj ocenio je da se Aljbin Kurti, odlukom da suspenduje deo taksi na proizvode iz BiH i centralne Srbije, predao Srbiji.

- Večeras se prevarant Aljbin Kurti predao Srbiji. Ovo je početak povratka Srbije i Rusije na Kosovo - napisao je Haradinaj na svom zvaničnom Fejsbuk nalogu, reagujući na odluku nove prištinske vlade da od sredine marta ukine takse na sirovine koje dolaze iz BiH i centralne Srbije, prenosi RTS.

Prištinski premijer, Aljbin Kurti najavio je večeras na vanrednoj konferenciji za medije, da će od 15. marta biti ukinute takse na uvoz sirovina iz Bosne i Hercegovine i centralne Srbije.

- Ukoliko srpska strana pokaže dobru volju, od 1. aprila ukinućemo sve takse na period od 90 dana - rekao je Kurti.

Veselji: Kurti je neznalica

Lider Demokratske partije Kosova Kadri Veselji reagovao je povodom najave Aljbina Kurtija da će ukinuti taksu na sirovinu iz centralne Srbije i BiH.

- Ništa novo od Aljbina. Barem da je poštovao autorska prava, jer njegova odluka o taksi i reciprocitetu pozajmljena je ideja iz mog predloga iz januara 2019. godine, koju je, kao i sve drugo, on odbacio - naveo je Veselji na Fejsbuku.

Smatra da danas, kada predvodi kosovsku vladu, želi samo da se održi na vlasti.

Veselji je napisao i da Kurti smatra da je on sam najjači, "kao da je on sam Kosovo".

- Ispostavlja se da je i neznalica i slabić i prevarant, a Kosovo bi pod njegovim vođstvom moglo da bude ozbiljno ugroženo - zaključio je Veselji.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kursumlija

    27. februar 2020 | 20:11

    I ti ces samo polako...

  • Gile

    27. februar 2020 | 20:10

    Polako.....i ti ćeš.

  • Невена

    27. februar 2020 | 22:21

    Боже, Боже ... није ти Србија крива што си изборе изгубио па се не можеш ти већ тај Курти- Мурти Србији предати. Чему журба Тачи све у своје вријеме... 😅😂😂😂

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA