Nastavak izbornog procesa tek po završetku vanrednog stanja: Šta to znači za datum održavanja izbora

Nekoliko dana pre proglašenja vanrednog stanja predsednik Srbije najavio je da će se u utorak, 17. marta sastati sa predstavnicima političkih stranaka, a da će tema sastanka biti izbori zakazani za 26. april

  • 65
Glasanje, izbori, glasačka kutija, glasački listić Foto ilustracija: Shutterstock

Republička izborna komisija donela je Rešenje o prekidu svih izbornih radnji u sprovođenju izbora za narodne poslanike.

Ovo rešenje doneto je u skladu sa Uredbom o merama za vreme vanrednog stanja, a njime se privremeno zaustavlja izborni proces dok traje vanredno stanje prouzrokovano širenjem korona virusa.

Izborni proces u Srbiji biće nastavljen po donošenju odluke o prestanku vanrednog stanja, saopštio je predsednik Republičke izborne komisije Vladimir Dimitrijević.

Nekoliko dana pre proglašenja vanrednog stanja zbog korona virusa, predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će se u utorak, 17. marta, sastati sa predstavnicima političkih stranaka, a da će tema sastanka biti predstojeći izbori zakazani za 26. april.

- Pozvao sam sve zainteresovane, biće pretpostavljam po dva predstavnika, da razgovaramo otvoreno, da vidimo šta da radimo u vezi sa izborima - rekao je Vučić i dodao da su u ovom trenutku mnogo važnije druge stvari, kako sačuvati zdravlje.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milica

    17. mart 2020 | 09:42

    Ako su normmalni ovi iz opozicije, odazvaće se da se dogovore.

  • Deki

    17. mart 2020 | 10:23

    Ljudi svakako znaju za koga će glasati, a Đilas ako nastavi ovim tempom opsednutosti ka Vučiću ostaće i bez ovo malo glasača što ima ...

  • Natasa

    17. mart 2020 | 12:31

    Kad god da budu izbori predsednik Vučić će uvek imati punu podršku naroda...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA