≫ 

Dačić: Dva aviona otišla u Dohu i Moskvu po građane Srbije

Radi se i na slanju aviona u Pariz - rekao je šef srpske diplomatije

  • 11
Ivica Dačić Printskrin: RTS

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je da su danas u Dohu i Moskvu odletela dva aviona Er Srbije po srpske džavljane.

On je u izjavi Tanjugu rekao da će u Dohu stići i državljani Srbije sa Balija i Tajlanda, kao i drugih udaljenih destinacija, dok će u Moskvu stići naši državljani sa Kube i iz tog regiona.

Iz Beograda za Moskvu avionom Er Srbije, koji će popodne vratiti naše državljane u Srbiju, otputovalo je 118 ruskih državljana, potvrđeno je Tanjugu u nacionalnoj aviokompaniji Srbije i ambasadi Rusije u Beogradu..

Prema informacijama Tanjuga, Vlada Srbije i Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture obezbeili su prevoz avionom za grupu od 28 srpskih turista koji su bili zarobljeni na aerodormu u Havani. Oni su letom Aerolota stigli u Moskvu, odakle će ih avion Er Srbije, koji je obezbedila srpska vlada, u toku popodnevnih sati dovesti u Beograd.

Takođe, avion Er Srbije poleteo je jutros za Dohu kako bi vratio naše državljane u zemlju.

Očekuje se u toku dana još jedan čarter let Er Srbije za Pariz koji treba da doveze naše građane, potvrdio je šef srpske diplomatije.

U ambasadi Rusije u Beogradu, Tanjugu je potvrđen današnji odlazak 118 ruskih državljana , uz napomenu da je ranije 20. marta je u Rusiju avionom Aeroflota otputovalo iz Beograda njih 119, za šta kako navode i zražavaju veliku zahvalnost srpskim prijateljima na pomoći i solidarnosti

U ranijim  izjavama, ministar Dačić je objašnjavao da će odluka o karantinu biti striktno sprovođena i da će građani koji se vrate u Srbiju, biti pregledani i sprovedeni u Morović, pa neće biti mogućnosti da se izolacija prekrši.

Video: Srpski student zarobljen na aerodromu u Parizu

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • branka nikolić

    23. mart 2020 | 13:32

    Važno je da pokupite starlete i tajkune iz doxe, a radnike sezonce iz Austrije će dovesti moj pokojni deda.

  • Icka

    23. mart 2020 | 14:41

    A za to se ima para? A sto nam je narod gladan zbog stanja? Nemaju posla,ne mogu da rade, nemaju prihode... A za avion se ima para!!!! Znaci, vise se cene nasi ljudi koji putuju nego oni koji rade? E drzavice...

  • BG 2

    23. mart 2020 | 13:34

    Jel to idu po gastarbajtere,znači ima ih još po celom svetu,ako idu jer to su naši ljudi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA