Tačijeva provokacija na godišnjicu bombardovanja: Zahvalio za napade na Srbiju 1999. godine

Na današnji dan pre 21 godinu počelo je NATO bombardovanje SRJ koje je trajalo 78 dana i u kojem je poginulo nekoliko hiljada civila, vojnika i policajaca

  • 2
Hasim Taci Foto: Profimedia

Predsednik privremenih prištinskih  institucija Hašim Tači izjavio je danas, povodom godišnjice NATO bombardovanja, da su građani Kosova večno zahvalni Severnoatlantskom paktu zbog akcije 1999. godine koja je rezultirala odlaskom srpske administracije, vojske i policije.

Kako navodi portal Kosovoonlajn, Tači je na svom Fejsbuk nalogu tu akciju nazvao "vojno-humanitarna intervencija".

- Najmoćnija vojna alijansa sveta - NATO je 24. marta 1999. godine započela je bombardovanje srpskih vojnih i policijskih ciljeva. Ovo je bila najveća intervencija Severnoatlantskog saveza u odbrani naroda Kosova, pokazala je odlučnost država zapadne demokratije da se suprotstave diktatoru (Slobodanu) Miloševiću, koji je dve godine vršio sistematsko nasilje, ubistva, masakre, genocid i etničko čišćenje širom Kosova - naveo je Tači.

Na današnji dan pre 21 godinu počelo je NATO bombardovanje SRJ koje je trajalo 78 dana i u kojem je poginulo nekoliko hiljada civila, vojnika i policajaca.

(Telegraf.rs/Tanjug(

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kalimero

    24. mart 2020 | 23:52

    Licemer bedni, a trazice pomc od Srbije, i ne sumnjam da je nece dobiti!

  • Logika

    25. mart 2020 | 00:08

    Bože, oće li doći vreme da nas moliš za parče hleba. Vole jedan.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA