Iz "Samoopredeljenja" poručili: Kurti se neće odazvati Tačijevom pozivu

"Samoopredeljenje" je danas podnelo zahtev za ocenu ustavnosti Tačijevog poziva građanima da ne poštuju vladine mere o zaštiti od korona virusa

  • 2
Hasim Taci, Aljbin Kurti Foto: Tanjug/AP

Lider "Samoopredeljenja" i prištinski premijer u ostavci Aljbin Kurti, neće se sutra odazvati na poziv predsednika privremenih prištinskih institucija Hašima Tačija na konsultacije o formiranju nove vlade, kaže zamenik predsednika "Samoopredeljenja" Arberije Nagavci.

On je za prištinsku "Gazetu Expres" rekao da sada nije vreme za sastanke, već za poštovanje vladinih odluka za sprečavanje širenja korona virusa.

- Sada nije vreme za sastanke, vreme je da se maksimalno fokusiramo na poštovanje odluka vlade i zdravstvenih stručnjaka. To znači da predsednik ima obavezu da se pridržava utava da raspusti skupštinu u takvim slučajevima i raspiše izbore - rekao je Nagavci.

On je naveo da je "Samoopredeljenje" danas podnelo zahtev za ocenu ustavnosti Tačijevog poziva građanima da ne poštuju vladine mere o zaštiti od korona virusa.

- Upravo smo podneli Ustavnom sudu zahtev za ocenu ustavnosti postupaka predsednika Kosova, kada je on pozvao na građanski otpor, naime na nesprovođenje odluke vlade u vezi sa hitnim merama upućenim u upravljanju situacijom sa korona virusom - naveo je Nagavci i dodao da to nije prvi put da Tači krši ustav.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mire

    31. mart 2020 | 19:36

    Udarila im Korona u glavu .

  • Mire

    1. april 2020 | 21:21

    Nebitni likovi ! Nadam se da ce uskoro cistiti zatvorski krug KPDa u Sremskoj Mitrovici .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA