≫ 

"Srbija može da računa na apsolutnu podršku Francuske": Vučić razgovarao sa Makronom

Predsednik Makron je rekao predsedniku Vučiću da Srbija ima njegovu punu podršku, kao i predsednik Vučić lično

  • 9

Video: Evo šta su Makron i Putin rekli predsedniku Srbije

Predsednik Aleksandar Vučić razgovarao je danas telefonom sa francuskim predsednikom Emanuelom Makronom, koji je poručio da Srbija može da računa na punu podršku Francuske.

Emanuel Makron, Aleksandar Vučić

Foto: Tanjug/Tanja Valic

U saopštenju iz Predsedništva se kaže:

- Predsednik Makron je rekao predsedniku Vučiću da Srbija ima njegovu punu podršku, kao i predsednik Vučić lično.

On je ponovio da Srbija može da računa na apsolutnu podršku Francuske, što podrazumeva i snažnu podršku našoj zemlji na njenom evropskom putu.

Predsednik Vučić je predsedniku Makronu zahvalio na podršci, kao i na brizi i ljudskoj i državničkoj solidarnosti koju, i pored teške situacije i velikog broja obolelih u Francuskoj, pokazuje za građane Srbije.

On je izrazio žaljenje zbog više od 4.000 žrtava COVID-19 u Francuskoj i izrazio nadu da će odlučne mere, koje sprovode predsednik Makron i francuska vlada, doneti uspeh u borbi sa tom pošasti.

 

Dvojica sagovornika su se saglasili da se protiv pandemije možemo izboriti samo zajedničkim snagama i da su prijatelji, kakvi su Srbija i Francuska, oslonac jedni drugima i u vremenima izazova.

Predsednik Vučić je zamolio predsednika Makrona za pomoć Francuske građanima Srbije u vidu lekova i sirovina za proizvodnju lekova, koji se primenjuju u lečenju obolelih od COVID-19.

Predsednik Vučić i predsednik Makron su izrazili odlučnost da sarađuju i u otklanjanju ekonomskih posledica pandemije, kao i dalje rade na razvoju strateških odnosa Srbije i Francuske na dobrobit građana obeju zemalja.

Video: Pretrpane bolnice u Francuskoj i snimci koji lede krv u žilama

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • mmmm

    2. april 2020 | 17:43

    nemogu sebi pomoc a ne nekom drugom

  • Miki

    2. april 2020 | 18:00

    Moze da racuna isto kao ja na moje prijatelje, kad meni treba nema nikog i ne javljaju se a kad njima nesto treba sete me se i zovu danima bez prestanka.....

  • RZ

    2. april 2020 | 17:58

    On hoće nama da pomogne a oboljeli u francuskoj se šalju u austriju na liječenje?!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA