Vlada i zvanično stavila van snage zaključak o informisanju o korona virusu u Srbiji

Premijerka Ana Brnabić je jutros najavila da će vlada, na molbu predsednika Aleksandra Vučića, povući odluku o informisanju tokom vanrednog stanja

  • 0
Vlada republike srbije, zgrada

Foto: Google Maps

Vlada republike srbije, zgrada

Foto: Google Maps

Vlada Srbije je na današnjoj sednici stavila van snage zaključak koji se odnosi na informisanje javnosti o stanju i posledicama zarazne bolesti COVID-19, saopšteno je iz vlade.

Premijerka Ana Brnabić je jutros najavila da će vlada, na molbu predsednika Aleksandra Vučića, povući odluku o informisanju tokom vanrednog stanja, kojom je predviđeno da su za davanje informacija o korona virusu zaduženi Krizi štab i osobe koje štab ovlasti.

Brnabić je rekla da je Srbija uradila sve kako bi građani Srbije bili informisani tačno i pravovremeno i kako nijedna informacija ne bi bila sakrivena od javnosti, ali da će povući nedavno usvojenu odluku kako se ne bi "bacila senka na sve na čemu je država mukotrpno radila".

- Iako verujem da ova uredba štiti građane, medicinske radnike i porodice, od lažnih vesti i neproverenih informacija, da se ne bi bacila senka na sve što smo mukotrpno radili, vlada će danas, pre zasedanja kriznog štaba, povući ovu uredbu - rekla je Brnabić.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA