Francuska, Britanija i Nemačka zahvalile Srbiji na efikasnoj pomoći i saradnji

Pisma su dostavili ambasadori Tomas Šib, Žan Luj Falkoni i Šan Meklaud

  • 6
2019 OCENA DACIC

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, dobio je pisma zahvalnosti Nemačke, Francuske i Ujedinjenog Kraljevstva zbog odlične koordinacije, efikasnosti, raspoloživosti i dobronamernosti, kao i uspešne realizacije kada je reč o povratku građana ove tri države u njihove zemlje.

U pismima koja su Dačiću dostavili ambasadori Tomas Šib, Žan Luj Falkoni i Šan Meklaud, navodi se da se Nemačka, Francuska i Engleska zahvaljuju na podršci i saradnji tokom ovog teškog perioda koji je zadesio čitav svet od izbijanja epidemije korona virusa, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.

Kako je iskazano, zahvalnost dolazi prevashodno zbog odlične koordinacije, efikasnosti, raspoloživosti i dobronamernosti, kao i zbog uspešne realizacije kada je reč o povratku građana ove tri države u njihove zemlje.

Istaknuto je da solidarnost koju su članovi diplomatskog kora ove tri države dobili od srpskog naroda, potvrđuje još jednom čvrstinu prijateljstva naših naroda.

Navedeno je, da tokom dosadašnjeg životnog veka, nismo iskusili krizu tako velikih razmera koja je, u tako kratkom vremenskom razdoblju delovala, i još deluje na ceo svet i da je stalni kontakt u cilju rešavanja pitanja vezanih za krizu izazvanu korona virusom doprinelo na izvanrednoj saradnji naših diplomatskih mreža.

Posebno je naglašeno da je zdravlje i sigurnost građana i zajednica od najvećeg prioriteta za naše države, nabvedeno je u saopštenju MSP.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • mama

    4. april 2020 | 09:35

    Zahvalili su se samo onda kad povuku priznanje Kosova i Metohije

  • Sasa123

    4. april 2020 | 09:41

    Englezi daleko vam lepa kuća

  • plavi safir

    4. april 2020 | 09:34

    Cista formalnost ambasade. Verujem da njihovi čelnici država i ne znaju ništa o tome.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA