≫ 

Brnabić: Ovo su dani kada padamo ili pobeđujemo,oni koji tapšu lekarima a ne poštuju mere su sebični

- Svaki dan tokom kojeg građani ne poštuju mere i preporuke vlade, kada se šetaju i druže, zapravo jedan dan duže u karantinu za građane Srbije starije od 65 godina - kazala je premijer Vlade Srbije Ana Brnabić

  • 23
Ana Brnabić, KZŠ, Presek stanja koronavirus, korona virus, Srbija Printskrin: Tanjug

Predsednica Vlade Ana Brnabić izjavila je večeras da je Srbija u petoj nedelji epidemije korona virusa i da su ovo dani kada društvo pada ili pobeđuje i apelovala na sve građane da poštuju meree, jer svaki pojedinac treba da radi za celo društvo.

- Još jednom apelujem da se poštuju mere, molim vas, ako ne zbog vas, onda zbog solidarnosti sa lekarima, medicinskim radnicima, starijim i hroničnim bolesnicima - rekla je Brnabić za televiziju Pink.

Ona je istakla da je svaki dan tokom kojeg građani ne poštuju mere i preporuke vlade, kada se šetaju i druže, zapravo jedan dan duže u karantinu za građane Srbije starije od 65 godina.

- Svaki dan kad prekršite mere, izađete, družite se, jeste dan duže za vaše roditelje, bake, starije sugrađane da sede u izolaciji. Kada bismo svi postovali sve mere i uradili i nešto dodatno i kada je dozvoljeno kretanje, jer intencija je da se izlazi samo kad se mora - za dve nedelje bismo imali drugačije stanje u kojem bismo eventualno mogli da olakšamo mere -  rekla je Brnabić.

Ona je ocenila da građani koji ne poštuju mere vlade, a u 20 sati tapšu lekarima i medicinskim radnicima, pokazuju vrhunac licemerja, sramotu i sebičluk.

- To je šamar u lice lekarima kad izađu sa klinika i bolnica posle smene od 12 i više sati u gužvu gde se svi šetaju, ljudi uživaju, druže se i onda u osam sati čuju aplauz - rekla je Brnabić.

Ona kaže i da je ogromna nesolidarnost prema građanima starijim od 65 godina, koji moraju da sede u potpunoj izolaciji.

Video: Danju šetamo, a noću tapšemo lekarima. Nemojte da budemo licemeri

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rajko

    5. april 2020 | 23:15

    Suludo je kriviti narod za greske koje je vlada napravila

  • Iskreno

    8. april 2020 | 08:21

    Ovi politicari a ma nista do sad nisu uspeli, od korone do.......

  • Mirko

    6. april 2020 | 10:38

    Meni je lično muka od vređanja i zaštrašivanja građana od strane ove i onog.. Nismo mi vaša deca pa da se iživljavate nad nama, ne umete ništa lepo da kažete, da pružite podršku narodu, dovoljno nam je teško i bez vašeg konstantnog vređanja. Građani su odgovorni i to veoma, kao i u svakoj državi postoji nekolicina budala koje pravi gluposti, ali to ne znači da smo svi takvi! Kod mene u naselju su svi odgovorni, vode računa, ne izlaze, pomažemo jedni drugima, ove budale što vole da se šetaju i prave gluposti opominjemo non stop! Prestanite više da nas vređate!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA