≫ 

Erdogan poslao pismo podrške Vučiću: Turska šalje još medicinske opreme Srbiji

Siguran sam da će efikasne mere koje ste preduzeli od prvog dana borbe protiv pandemije COVID-19 doprineti da se ova krizna situacija prebrodi sa najmanjim mogućim gubici - navodi se u pismu turskog predsednika

  • 43
Redžep Tajip Erdogan i Aleksandar Vučić

Foto: Predsedništvo Srbije

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas pismo predsednika Turske Redžepa Tajipa Erdogana, koji ističe da je siguran da će efikasne mere koje ste preduzeli od prvog dana borbe protiv pandemije Kovod-19 doprineti da se ova krizna situacija prebrodi sa najmanjim mogućim gubicima.

- Siguran sam da će efikasne mere koje ste preduzeli od prvog dana borbe protiv pandemije COVID-19 doprineti da se ova krizna situacija prebrodi sa najmanjim mogućim gubicima. Želim Vam uspeh u Vašim naporima. Nadam se da će medicinska oprema, koju ćemo poslati u Vašu zemlju ove nedelje, pored setova za testiranje koje smo Vam prethodno dostavili, predstavljati našu podršku prijateljima iz Srbije u njihovoj borbi protiv pandemije - napisao je Erdogan.

U pismi Vučiću koje počinje sa poštovani predsedniče, dragi prijatelju, Erdogan kaže:

- Želeo bih da izrazim svoje najiskrenije saučešće povodom svih izgubljenih života Vaših građana, između ostalih državnog sekretara Ministarstva za zaštitu životne sredine Branislava Blažića, usled pandemije COVID-19, koja predstavlja veliku opasnost za ceo svet - navodi se u pismu.

Nadam se, ističe Erdogan, da ćemo u najkraćem mogućem roku prebroditi ovu tešku situaciju.

- Ovom prilikom bih želeo da izrazim želju da uskoro, kada se prevaziđe kriza, ugostim Vašu Ekselenciju u Turskoj. Takođe, upućujem Vam najsrdačnije želje za Vaše zdravlje i sreću, kao i blagostanje i dobrobit prijateljskog naroda - piše u pismu koje je predsednika Turske uputio predsedniku Srbije.

Video: Ruski vojni stručnjaci dezinfikovali 65.000 kvadrata

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Miki

    6. april 2020 | 21:18

    Hvala Erdoganu, na pomoći.

  • Zika

    6. april 2020 | 21:31

    Turska je jos jednom dokazala da ima dobre prijateljske odnose sa Srbijom i da je tu da nam uvek pomogne. Velika zahvalnost srpskog naroda.

  • Misko

    6. april 2020 | 21:30

    Neizmerna zahvalnost Turskoj!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA