≫ 

Sekretar Ministarstva ekologije zaražen korona virusom: Poznato stanje Šarčevićevih savetnika

Još jedan član Vlade Srbije pozitivan je na Covid-19

  • 5
Državni sekretar u Ministarstvu ekologije Dragan Jeremić Dragan Jeremić/ Foto: Ekologija.gov.rs

Državni sekretar u Ministarstvu ekologije, Valjevac, Dragan Jeremić, pozitivan je na korona virus. U izjavi za Vamediu Jeremić kaže da je rezultat dobio u nedelju, a da se poslednjih sedam dana oseća dobro.

- Nijednog trenutka nisam bio teško bolestan, uglavnom je sve ličilo na prehladu. U izolaciji sam još od 21. marta i pridržavao sam se svega što je rečeno. Ipak sam se u petak testirao s obzirom na to da je kolega Blažić sa kojim sam bio u kontaktu nažalost preminuo upravo zbog korona virusa. Rezultat je stigao u nedelju - rekao je Jeremić.

On navodi da je njegova porodica dobro, što je, kako kaže i najvažnije. U kontaktu je i sa drugim kolegama, ali telefonom.

- Rezultat je pozitivan, ali ja se sada zaista osećam dobro, imam terapiju koju pijem u izolaciji sam i verujem da će sve biti dobro. Ne znam šta bih drugo rekao izuzev da je pridržavanje uputstava i poštovanje mera, najvažnije. Ja sam u izolaciju otišao i pre nego što sam se razboleo, samoinicijativno jer sam pre toga bio na poslu, kao i svi ostali, između ostalog - rekao je Jeremić.

Početkom meseca od korona virusa preminuo je državni sekretar u ministarstvu ekologije Branislav Blažić.

Branislav Blazic Branislav Blažić/ Foto: ekologija.gov.rs

Savetnici Mladena Šarčevića u stabilnom stanju

Aleksandar Pajić i Miloš Blagojević, savetnici u Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, koji su zaraženi koronavirusom, stabilno su i juče su počeli da primaju terapiju, dok se za trećeg savetnika Radovana Živkovića još uvek čekaju rezultati testiranja, kazao je u razgovoru za Kurir ministar prosvete Mladen Šarčević.

- Još nisu stigli rezultati za Živkovića. Pajić i Blagojević jesu dobro, počeli su da primaju terapiju - kaže Šarčević, a na pitanje da li je još neko iz ministarstva testiran, on je rekao da nije.

- Njih trojica su imali su izolovan sastanak i nisu ni dolazili na posao poslednjih 12 dana.

Članovi Pajićeve porodice, koji žive u Šapcu, nalaze se u izolaciji po preporuci lekara.

Video: Kon: Ko god da je zaražen od medicinskih radnika, udaljava se sa posla

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 🐕

    7. april 2020 | 10:12

    Jel smesten na sajam...

  • Jaca

    7. april 2020 | 10:39

    Smestace na sajam sirotinju i obican narod a ostale drzavne sekretare(majko moja tek sada vidimo koliko njih placamo)u kucnu izolaciju! E moj boze dokle vise ova nepravda!

  • љиљана

    8. april 2020 | 03:00

    Па вероватно да имају своје многособне куће, изоловаће их по кућама. Како ли су они те своје некретнине набавили то је друго питање? Оне сиромашније који можда имају своје куће или плаћају кирију, они су угроженији, плус и вероватно без прихода, моментално. Само да их лече једнако и адекватно, а не елиту мало боље од осталих.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA