U Nišu preminuo bivši načelnik Koordinacionog centra BIA za KiM

Do 2005. godine, kada je penzionisan, bio je načelnik Koordinacionog centra BIA za KIM, sa sedištem u Nišu

  • 4
Kosovska MITROVICA IZBORI GRAĐANI Foto: Tanjug/Filip Krainčanić

Božidar Trajković (64), penzionisani načelnik Koordinacionog centra BIA za Kosovo i Metohiju, preminuo je juče posle kratke bolesti,  u niškom Kliničkom centru.

Trajković je tokom radnog veka bio na značajnim funkcijama na Kosovu i Metohiji počev od mesta zamenika načelnika SUP –a u Gnjilanu, na koje je imenovan 1988. godine da bi godinu dana kasnije postao načelnik Odeljenja službe državne bezbednosti u ovom istom gradu.

Njegovi profesionalni i ljudski kvaliteti naročito su došli do izražaja tokom NATO bombardovanja Srbije, kada su zahvaljujući informacijama o planovima albanskih terorista do kojih je došla služba kojom je rukovodio , sačuvani mnogi života pripadnika bezbednosnih struktura ali i građana.

Posle Kumanovskog sporazuma Trajković je među poslednjima napustio KIM, i nastavio da se sa nesmanjenim entuzijazmom angažuje na očuvanju bezbednosti Srba u južnoj pokrajini.

Do 2005. godine, kada je penzionisan, bio je načelnik Koordinacionog centra BIA za KIM, sa sedištem u Nišu.

Božidar Trajković (64),  penzionisani načelnik Koordinacionog centra BIA za Kosovo i Metohiju Božidar Trajković (64), penzionisani načelnik Koordinacionog centra BIA za Kosovo i Metohiju, preminuo je juče posle kratke bolesti, u niškom Kliničkom centru-Foto: Privatna arhiva

Iza sebe je ostavio suprugu. Sahrana će se obaviti 10. aprila na groblju u Smederevu u 11 časova.

Njegove koelge, prijatelji i rodbina pamtiće ga kao velikog profesionalca, patriotu a pre svega dobrog i čestitog čoveka.

(D.K.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA