Vulin: Izlečićemo i mi i Hrvati koronu, ali mnogi u Hrvatskoj neće izlečiti mržnju prema Srbima

Ministar odbrane se osvrnuo na tekstove u hrvatskim medijima

  • 36
KORONA VMC KARABURMA ANDRIJA VUKELIC

Ministar odbrane Aleksandar Vulin prokomentarisao je tekstove koje su objavili hrvatski mediji, a tiču se predsednika Srbije.

- Na dan osnivanja Nezavisne države Hrvatske mediji koji govore ono što Vlada Hrvatske ne sme glasno da kaže napali su Srbiju i Aleksandra Vučića. Napali su srpske lekare, ministre, vladu, vojsku. Očekivano kao i negiranje zločina nad Srbima u zločinačkoj akciji “Oluja” ili umanjivanje jasenovačkog genocida i pohvale ustašama - rekao je danas ministar odbrane Aleksandar Vulin.

On je istakao da se “Srbija protiv Covid-19 virusa bori brzo, uporno i organizovano. Organizovanije od mnogih bogatijih zemalja i to pokazuju brojevi zaraženih i preminulih.

To pokazuju i paketi pomoći privredi i građanima. To pokazuje i besprekorno funkcionisanje svih službi države Srbije od zdravstva do vojske. Ako vladini mediji u Hrvatskoj nisu mogli da nađu neki bolji razlog da hvale Plenkovića a napadaju Vučića od epidemije korona virusa mogli su i ovaj da preskoče”.

Želim im da se izbore sa virusom

- U Srbiji niko nije ni pomislio da napada Hrvatsku, kritikuje njene mere ili da pravi poređenja sa Hrvatima o brojevima zaraženih u odnosu na broj stanovnika, broju testiranih ili broju inficiranih bolnica, staračkih domova. Hrvatska Srbiju jednostavno ne zanima, i sve što radite a nije na štetu Srba radite sebi i za sebe i puno sreće u tome. Izlečićemo i mi i Hrvati koronu, ali mnogi u Hrvatskoj nikada neće izlečiti komplekse koje osećaju prema Srbiji i mržnju prema Srbima. Želim Hrvatskoj da se izbori sa virusom i da ima što manje obolelih i mrtvih, a želim im i da nauče da neće izbeći ni jednu smrt i nesreću time što napadaju Srbiju, ostanite kod kuće, budite bezbedni - poručio je ministar Vulin.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Cika Velja

    10. april 2020 | 20:46

    Za Hrvate,Jasenovac je bio edukacioni centar...i za normalnu osobu se sva prica tu i zavrsava!?

  • Salamander

    10. april 2020 | 20:23

    Ne vazi samo za njih to isto vazi i za muslimane,milogorce,siptare i srpsku opoziciju.

  • WILSON

    10. april 2020 | 19:57

    Svaka čast neka si im rekao,sve baš kako jeste!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA