Dragomir Karić: Na istoričarima je da istraže i utvrde politički uticaj Mirjane Marković

Narodni poslanik Dragomir J. Karić rekao je i da je obilazio svoju prijateljicu, kada god je imao priliku za to

  • 1
Dragomir J. Karić, narodni poslanik Foto: BK grupa

Narodni poslanik Dragomir J. Karić rekao je danas, povodom sutrašnje godišnjice smrti Mirjane Marković, da je supruga Slobodana Miloševića zaslužila da se čuva uspomena na nju. Kako je saopšteno, Karić je poručio da je na istoričarima da istraže i utvrde njen politički uticaj u vreme vladavine Slobodana Miloševića.

Naveo je da je Mirjana Marković, koja je umrla 14. aprila prošle godine, sa sinom Markom pronašla u Rusiji utočište, gde je i živela od 2002. godine, dok ćerka Marija već dve decenije živi na Cetinju u Crnoj Gori.

Karić kaže da je Mirjana Marković u Rusiji, koja joj je pružila gostoprimstvo, poslednje godine provela neumorno radeći i nadajući se povratku u Srbiju što joj je, dodaje, bila najveća, neispunjena, želja.

- Nije bilo teme o kojoj se sa njom nije moglo diskutovati. Ono što je posebno bilo upečatljivo jeste da se energično protivila svakoj vrsti nacionalizma. Imala je zvanje doktora sociologije, a znanje kudikamo šire, nadograđeno u mnogim oblastima. Bila je ugledni univerzitetski profesor kako u Srbiji tako i u Rusiji, član Ruske akademije društvenih nauka i počasni profesor Lomonosovskog univerziteta, pisac čija su dela prevođena na engleski, nemački, ruski, bugarski, grčki, kineski, rusinski, slovački, mađarski, rumunski, češki, albanski, turski, slovenački, makedonski, japanski i tamilski jezik! Samo ovo poslednje je dovoljno nabrojati pa da svakome bude jasno koliko su je cenili u svetu - napisao je Karić.

Podsetimo Mirjana Marković bila je supruga nekadašnjeg predsednika Srbije, Slobodana Miloševića. Ona je preminula u Ruskoj Federaciji 14. aprila 2019. godine gde je i kremirana. Njeni posmrtni ostaci položeni su u Požarevcu pored supruga Slobodana.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • mihailovic

    14. april 2020 | 11:58

    Istorija ce pokazati da je politika Slobodana Milosevica u najvecoj meri bila ispravna a da ONI posle njega su sluge Nato EU okupatora juzne Srbije Kosovo i Metohije koji i pored njihovog sluzenja Nato EU okupatoru nisu uspeli da oslobode i vrate pod Ustavni i teritorijalni suvernitet juznu Srbiju Kosovo i Metohiju.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA