≫ 

Promenjena odluka: Gradski prevoz od sutra mogu da koriste svi, ali neke mere ostaju na snazi

Za korišćenje javnog prevoza mogu da se koriste sve postojeće karte, kao i pre odluke o ukidanju javnog prevoza u vanrednom stanju

GSP autobus

Foto: ATA Images

Posle zahteva Predsednika Republike i nove odluke Republičkog Kriznog štaba kojim je obavezna instrukcija o organizovanju javnog prevoza pretvorena u preporuku, Sekretarijat za javni prevoz dao je instrukcije prevoznicima i uputio apel građanima.

Kako je precizirao gradski sekretar za javni prevoz Jovica Vasiljević, javni prevoz u Beogradu obnavlja se od 8. maja u 4 sata u istom obimu i na isti način kao pre odluke o ukidanju javnog prevoza.

GSP autobus

Foto: ATA Images

- Javni prevoz mogu da koriste svi građani, a ne samo zaposleni. Za korišćenje javnog prevoza mogu da se koriste sve postojeće karte, kao i pre odluke o ukidanju javnog prevoza u vanrednom stanju. Pošto javni prevoz mogu da koriste svi građani ukidaju se redari koji su uvedeni na osnovu instrukcije Republičkog Kriznog štaba da se kontroliše ko koristi javni prevoz – istakao je Vasiljević.

On je apelovao na građane da poštuju preporuke epidemiologa, da koriste maske i rukavice, kao i da drže socijalnu distancu. To će biti lična odgovornost građana, a ne odgovornost prevoznika, poručio je Vasiljević.

Video: Ovako će izgledati raspored sedenja kada bude proradio gradski prevoz

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mira

    7. maj 2020 | 15:45

    Shvatili su da ne može da funkcioniše to što su zamislili. Bio bi haos. Ljudi su i ovako na ivici nerava.

  • Da

    7. maj 2020 | 16:06

    Sta je sad ovo? Boze kako se oni lepo igraju...

  • 💯

    7. maj 2020 | 16:08

    Sad i sportisti.majko moja mila neka nas bog sačuva kad preko noći bukne covid19.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA