Veselji "udario" na srpske lekare, Đurić reagovao: "Humanost i saradnja moraju pobediti mržnju"

Veselji je rekao da nije trebalo prihvatiti pomoć iz centralne Srbije, a Đurić je ovakvu izjavu okarakterisao kao kampanju mržnje protiv lekara i medicinskih sestara srpske nacionalnosti

  • 64
Kadri Veselji i Marko Đurić Foto: Profimedia/Abaca Press, Tanjug/Andrija Vukelić

Predsednik "Demokratske partije Kosova" Kadri Veselji izjavio je danas da je vlada Aljbina Kurtija uvredila sve medicinske radnike na KiM time što je dozvolila ulazak i rad medicinskog osoblja iz centralne Srbije, a direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Ðurić osudio je njegove izjave i rekao da je to kampanja mržnje protiv lekara i medicinskih sestara srpske nacionalnosti koji rade u ustanovama u sredinama sa srpskom većinom i najavio je da će informacije o tome stići na najvažnije svetske adrese.

Veselji je to napisao na svom Fejsbuku, povodom Međunarodnog dana medicinskih sestara navodeći da KiM ima stotine medicinskih sestara i lekara koji su nezaposleni, sa kvalifikacijama priznatim i potrebnim u Nemačkoj ili skandinavskim zemljama, a koji bi, kako je rekao, mogli da budu angažovani na KiM.

- Ne samo da ne bi trebalo da bude prihvaćena pomoć iz Srbije, što joj je omogućilo da rehabilituje svoj međunarodni imidž predstavljajući se kao humanitarna država, već je Kosovo moralo da pruži pomoć prijateljskim zemljama koje su nam pomagale u prošlosti - rekao je Veselji.

Đurić je ovakvu izjavu okarakterisao kao kampanju mržnje protiv lekara i medicinskih sestara srpske nacionalnosti koju vode Veselji i, kako je rekao, drugi prištinski političari.

- Ovi zdravstveni radnici, iako su gotovo svi rođeni i čitave živote proveli na KiM, zbog njega i njemu sličnih primorani su da žive i rade na relaciji između centralne Srbije i KiM, a pomagali su i pomažu ljude svih nacionalnosti - naveo je Đurić.

Dodao je da na taj način "pojedini korumpirani prištinski politikanti krvavih ruku, koji osim mržnje nemaju drugu politiku, još jednom pokazuju svoje pravo neljudsko lice".

- Pobrinućemo se za to da informacija o ovome brzo stigne na najvažnije adrese u svetu, a humanost i saradnja moraju pobediti mržnju onih koje je pregazilo vreme - ocenio je Ðurić.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boža zemunac

    12. maj 2020 | 15:23

    Najzad i od Đurića nešto normalno i pametno.

  • Zeljko85

    12. maj 2020 | 16:23

    Neka pročitaju ovu vest i kosovski Albanci, Veselji je hteo da ih ostavi da crknu jer u bolnici nemaju dovoljan broj lekara.

  • star

    12. maj 2020 | 16:21

    Kosovskim albancima će sve smetati kada je u pitanju srpsko, pa i humanost, koja ne bi trebalo da ima prepreke nigde u svetu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA