≫ 

Martinović prekinuo štrajk glađu

On je svoju odluku saopštio novinarima ispred Doma Narodne skupštine

  • 35
Aleksandar Martinović, SNS Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Šef poslaničke grupe SNS Aleksandar Martinović obavestio je u 15 časova novinare da prekida štrajk glađu, pošto je tužilaštvo reagovalo povodom incidenta u petak ispred skupštine.

Prethodno, tužilaštvo je saopštilo da su podnete krivične prijave povodom incidenta ispred Skupštine Srbije u petak, 8. maja.

- Nisam previše zaodvoljan ovim saopštenjem Tužilaštva, moralo je da bude mnogo oštrije i smatram da je trebalo mnogo jasnije definisati šta se zapravo desilo 8. maja. Ali, ovo je prvi korak, u onom što smo imali nameru da uradimo - rekao je Martinović.

On je rekao da će danas prekinuti sa štrajkom glađu.

- Ne zbog toga što smo zadovoljni ovim saopštenjem, već zato što želimo da doprnesemo smirivanju svih tenzija u Srbiji, a posebno tenzija vezanih za rad skupštine -rekao je.

Martinović veruje da će nadležno javno tužilaštvo voditi postupak u skladu sa zakonom i da će oni koji su učinili teško krivčno delo biti i sankcionisani u skladu sa zakonom.

Štrajk glađu nastavio je lider Dveri Boško Obradović koji će sa još troje poslanika iz svoje stranke predati Ustavnom sudu Inicijativu za ocenu ustavnosti nastavka izbornog procesa.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Toma

    12. maj 2020 | 17:52

    Ugledni poslanik Martinovic, je bio dosledan samom sebi, svoju tvrdu nameru je okoncao strajk gladjju!! Uslov je bio da Tuzilastvo reaguje i podnese krivicnu prijavu protiv teskog prekrsaja Obradovica!!! Da nije bilo strajka dva ugledna poslanika, koji su tri dana protestovali sa pravom, Tuzilastvo nebih reagovalo?! Postavlja se posteno pitanje, zasto niko iz Vrha Tuzilastva cuti i koga oni stite?!

  • Johan

    12. maj 2020 | 15:52

    Bosko pobednik

  • ZoranMelbourne

    12. maj 2020 | 15:43

    Sramota je da se Martinovic sprda sa ovakvim stvarima, sinoc je uhvacen kako vecera.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA