"Bojkot nije put kojim se politika može menjati": Bilčik o izborima

- Već dugo u evropskim institucijama o tome pričamo i to je poruka koju ponavljam redovno od prošle jeseni - istakao je on

  • 3
Vladimir Bilčik Vladimir Bilčik - FOTO: TANJUG/ TARA RADOVANOVIC

Stalni izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju Vladimir Bilčik izjavio je da bojkot demokratskih institucija i izbora nije put kojim se politika može menjati i istakao je da će EU pomno pratiti situaciju u Srbiji i pre i posle izbora.

- Prošle nedelje smo prisustvovali veoma važnom samitu u Evropskoj uniji, kada su se lideri Evropske unije sastali sa liderima zemalja Zapadnog Balkana, tako da na ovaj region ne zaboravljamo - rekao je Bilčik za portal Storiteler (Storyteller).

Kako je istakao, koliko god teška situacija bila, bojkot nije izbor.

- Već dugo u evropskim institucijama o tome pričamo i to je poruka koju ponavljam redovno od prošle jeseni, kada sam postao stalni izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju, ali i jedan od posrednika međustranačkog dijaloga u Skupštini Srbije - rekao je Bilčik.

On je ocenio da epidemija virusa Kovid-19 može ponovo da radikalizuje politiku svuda, zbog čega je važno da u različitim delovima Evrope oni koji su ozbiljni i iskreni u stavovima o evropskoj budućnosti svih i Zapadnog Balkana, uključujući Srbiju, budu aktivni deo politike.

- To jednostavno nije način na koji se politika može menjati. To nije put standardne demokratije na koju smo navikli u Evropskoj uniji. Ako Srbija želi da ima evropsku budućnost, a znam da to želi, onda su nam potrebni svi važni politički akteri u demokratskim institucijama i potrebni su nam da bi učestvovali na izborima - rekao je Bilčik.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA