Završen telefonski sastanak Vučića i Putina: U fokusu KiM i dešavanja u Crnoj Gori

Predsednik Vučić je predsednika Putina obavestio o svim događajima u regionu

  • 20
Aleksandar Vucic, Vladimir Putin Foto: Tanjug/Predsedništvo Srbije

Predsednik Aleksandar Vučić razgovarao je telefonom sa predsednikom Ruske Federacije Vladimirom Putinom, kako je ranije i potvrđeno za Telegraf.rs

Predsednik Vučić je predsedniku Putinu izrazio saosećanje zbog žrtava KOVID-19 u Rusiji, kao i nadu da će se, uz odlučne mere, uspešno izboriti sa epidemijom korona virusa i što je pre moguće vratiti se u normalne životne i ekonomske tokove, kako bi se posvetili ispunjavanju planova za budućnost. Takođe je rekao da je Srbija spremna da, ukoliko je potrebno i u okviru svojih mogućnosti, pruži pomoć Rusiji u borbi protiv ove zarazne bolesti.

Predsednik Vučić je u isto vreme zahvalio predsedniku Putinu što je iskazanom brigom za našu zemlju i slanjem medicinske pomoći potvrdio izvanredne strateške odnose Srbije i Rusije. „Srbija je privilegovana što ima iskrenog prijatelja kakav je Rusija, kao što sam i ja počastvovan našim ličnim odnosom međusobnog uvažavanja i poverenja“, rekao je predsednik Vučić predsedniku Putinu.

On je obavestio sagovornika u Moskvi da je doneo odluku da, uz saglasnost ruske strane, odlikuje pripadnike tima Oružanih snaga Ruske Federacije, koji su sa velikom predanošću pomagali u sprečavanju širenja korona virusa i suzbijanju zarazne bolesti KOVID-19 i pomogli da se za kratko vreme pod kontrolu stavi epidemija u najvećim žarištima.

Predsednik Vučić je predsednika Putina obavestio o svim događajima u regionu – od situacije na Kosovu i Metohiji do progona sveštenstva Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori.

Dvojica predsednika su razgovarali i o unutrašnjem oslikavanju Hrama Svetog Save u Beogradu i saglasili se da je neophodno uskoro nastaviti zajednički rad, kako bi ova pravoslavna svetinja bila, uz pomoć Rusije, završena kako je planirano.

Predsednik Vučić i predsednik Putin su izrazili očekivanje da će okolnosti uskoro dozvoliti razmenu poseta na visokom nivou i nastavak ranije planiranih međudržavnih kontakata.

Predsednik Vučić je iskazao zadovoljstvo što je Dan pobede, uprkos odlaganju tradicionalne parade na Crvenom trgu, dostojno obeležen i što srpski i ruski narod, u duhu svog slobodarstva, poštuju svoje heroje, ne dozvoljavajući falsifikovanje istorije.

Video: Susret Vladimira Putina i Vučića

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boki

    14. maj 2020 | 23:09

    Putina boli briga za nas i za KiM ! Nemoj samo da nam Rusi pomažu !

  • Mix

    14. maj 2020 | 19:23

    Loncare,sta je sa 10% povecanja plate doktorima obolelim od korone na radnom mestu????!!!!!

  • Армаггедон

    14. maj 2020 | 19:24

    Шта кажу,шта кажу?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA