≫ 

Ðurić razgovarao sa Lajčakom o položaju i problemima Srba na KiM i nastavku dijaloga

Sagovornici su takođe razmotrili konkretne aspekte primene Briselskog sporazuma, s posebnim osvrtom na pitanje formiranja Zajednice srpskih opština

  • 5

Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marko Ðurić razgovarao je danas sa specijalnim predstavnikom EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom o položaju srpskog naroda u južnoj srpskoj pokrajini i problemima sa kojima se suočava.

Kako je saopšteno iz Kancelarije, Ðurić je u telefonskom razgovoru s Lajčakom naglasio značaj autoriteta međunarodne zajednice kako bi se sprečila dalja erozija Briselskog sporazuma zbog nepoštovanja Trištine preuzetih obaveza.

Sagovornici su takođe razmotrili konkretne aspekte primene Briselskog sporazuma, s posebnim osvrtom na pitanje formiranja Zajednice srpskih opština.

Ðurić je Lajčaku poželeo uspeh u radu i naglasio da je Beograd dosledno opredeljen za mirno i dogovorno rešavanje svih spornih pitanja na Kosovu i Metohiji, dodaje se u saopštenju.

O nastavku dijaloga

Specijalni predstavnik Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak razgovarao je danas sa direktorom Kancelarije za KiM Markom Ðurićem o nastavku dijaloga uz posredovanje EU.

Lajčak je to objavio na svom Tviteru objasnivši da je sa Ðurićem razgovarao o potrebi obnavljanja dijaloga, praktičnim pitanjima, nastavku dobre saradnje u borbi protiv virusa Kovid-19 i implementaciji ranije postignutih sporazuma.

Video: Priština zabranila ulazak srpskim lekarima i sestrama na KiM

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Uzas

    19. maj 2020 | 18:31

    Cuj dijalog?! Mi nijima sve potpisali oni ne misle da ispune njihovo a ovaj bi jos da im da, kao da nije dosta.

  • ....

    19. maj 2020 | 18:12

    I o cemu majke ti vise pricate koji dijalog kad nisu ispunili ni jednu jedinu tacku iz dijaloga,sta kao reci ce u svetu neko dobri ste,gledaj te bre sebe e tad kad budete gledali samo na sebe tj nas tad ce da jure da pricaju I oni I ovi iz sveta,ko ih bre sisa koji su to bre ljudi,zadrti iz pecine,kao drze se nesto,polu svet

  • Škembarevic

    19. maj 2020 | 19:30

    In jadan on Trudi se muci se Al sta vredi oteto oduzeto. Nedaju oni per Para oni su svoj cilj ostvarili. Evropa CEO svet im je dozvolio i podrzavaju ih. Hteli ne hteli oni su drzava imaju svoj pasoš i sve u njihovim rukama. A Mi nikako da shvatimo da je to Tako. Ne mozemo ama Bas nista. To je cinjenica.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA