≫ 

Vučić lekarima: Vi ste heroji Srbije. Ne osvrćite se kad dobacuju, oni ne znaju koliko je bilo teško

Predsednik Srbije je rekao da će medicinski radnici zauvek ostati heroji i junaci naše zemlje. Iako su dani u kojima su radili bili puni muka, ostaće, istakao je, upamćeni kao dani herojstva i slave

  • 16

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas medicinske radnike, lekare i medicinske sestre koji su bili angažovani u Kovid bolnicama.

Prijem je organizovan u znak zahvalnosti medicinskim radnicima za doprinos i rezultate u borbi sa epidemijom virusa korona u Srbiji.

Događaju u Palati Srbija prisustvovali su i ministar zdravlja Zlatibor Lončar, članovi Kriznog štaba za suzbijanje epidemije Kovida-19 epidemiolog Predrag Kon i direktor Infektivne klinike KCS Goran Stevanović.

Prijemu, koji je počeo izvođenjem himne "Bože pravde", prisustvovali su i direktor KCS Milika Ašanin, direktor KBC "Dr Dragiša Mišović" Vladimir Ðukić, direktor KC Niš Zoran Radovanović i predstavnici ostalih kovid bolnica u Srbiji.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je rekao da će medicinski radnici zauvek ostati heroji i junaci naše zemlje. Iako su dani, kaže, u kojima su radili bili puni muka, ostaće upamćeni kao dani herojstva i slave.

On je rekao da će se država postarati i za one manje vidljive i ponovo se zahvalio medicinarima jer nisu brinuli, kaže, o sebi već o nama.

- Moja mala primedba i savet, ne okrećite se na one koji će nešto da dobace, jer oni i ne znaju koliko vam je bilo teško i sa čim ste se suočili. Ali je dobo da ste to sve uradili - rekao je on i dodao:

- Sačekaću Vidovdan i 28. juna ću nekoga od vas i odlikovati jer hoću da se vidi koliko poštovanje Srbija pridaje vašem radu, angažovanju prema našim roditeljima, deci i Srbiji. Beskrajno vam hvala, ponosan sam što sam mogao bar malo da vam pomognem, a vi, junaci našeg doba, uživajte u slavi - poručio je.

 
 
 
View this post on Instagram
"Dragi lekari, medicinske sestre, vi ćete zauvek ostati junaci naše zemlje, heroji naše otadžbine! Borili ste se i uradili nešto što niko drugi nije mogao da uradi. To su dani koji će ostati upamćeni kao dani slave i vaših podviga. Znam koliko ste se borili! Mogli smo da računamo na vas, vašu borbu i vašu posvećenost. Vi, kojih nikada nije bilo dovoljno, uspeli ste više nego dovoljno. Dali ste nam nadu i mogućnost. Država će dati ono što ste zaslužili, nove bolnice, bolje uslove, veću platu i sigurnost. Hvala vam što niste brinuli o sebi, već ste brinuli o nama. To je osobina velikih ljudi!" - Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je medicinske radnike, lekare i medicinske sestre, koji su bili angažovani u Kovid bolnicama. #dopobedezajednoA post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav) on

On je rekao da zahvaljujući njima mi ponovo imamo budućnost, deca imaju roditelje, a roditelji decu. 

- Dali ste nam nadu i budućnost. I sada je ostalo pitanje šta, osim aplauza, možemo mi vama da damo? Na ovo pitanje država će dati pravi odgovor, onaj koji ste zaslužili. Nove bolnice, veću plati i sigurnosti, i kada to uradimo još nećemo moći da kažemo da ne dugujemo ništa. I zato još jednom, nikada mi nismo bili tako mali pred opasnošću, a vi tako veliki pred celim svetom - rekao je on.

- Mi smo mogli da računamo na vas, vašu borbu, snagu i posvećenost - rekao je Vučić i citirao Čerčila kada je rekao da nikada ovako mnogo nas nije bilo zahvalno tako malom broju ljudi.

ZDRAVSTVENI RADNICI PRIJEM VUCIC, heroji naše zemlje, junaci našeg doba - Mi smo mogli da računamo na vas, vašu borbu, snagu i posvećenost - rekao je Vučić - Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

- Mi smo naše roditelje i decu prepustili vama. Siguran sam da većina vas, ili se bar nadam, nije imalo nekoga ko je bio zaražen ovim virusom. Ja se sećam te noći kada sam sina doveo u bolnicu i ostavio ga u rukama nekome kome više verujem nego sebi - rekao je on.

 Vesna Obradović, glavna medicinska sestra intenzicne nege na Infektivnoj klinici takođe se obratila prisutnima i rekla je da sve osećaju neizmernu sreću kada vidi osmehe na licima svih i tada zaboravljaju koliko je bilo teško.

- To je naš posao, to je naš život. Hvala vam još jednom - rekla je ona.

Dr Goran Stevanović obratio se prisutnima i rekao da je svima bilo teško da se bore protiv jednog virsa koji je pokrenuo ceo svet i napravio haos.

ZDRAVSTVENI RADNICI PRIJEM VUCIC, heroji naše zemlje, junaci našeg doba - Nadam se da ćemo sve ovo uspeti da privedemo uspešno kraju - poručio je Stevanović - Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

- Uvek nam je bilo najteže, ali stvarno najteže je bilo kada smo gubili bitke za naše bolesnike. Nikada do sada nismo imali ovakvu podršku sistema i na svaki komentar je reagovano pravovremeno. Ne smemo da zaboravimo naše pomoćne tehničke službe i sve one druge ljude koji su se trudili da sve ovo funkcioniše. Suviše je rano za slavlje, ovo još uvek traje, nazire se kraj, ali uradili smo veliki posao i sprečili smo nekontrolisano širenje zaraze i zbog toga se zahvaljujem svima onima koji su nam pomagali, omogućavali nam da lečimo pacijente - rekao je Stevanović i dodao:

- Zahvaljujem se svim nemedicinskim i zdravstvenim radnicima koji su u ovoj priči bili od samog početka i u njoj će ostati do kraja. Nadam se da ćemo sve ovo uspeti da privedemo uspešno kraju.

- Ono što smo znali jeste da infektološka služba mora da bude ta koja će da podnese prvi udar i pomogne zdravstvenom sistemu da se prilagodi - kazao je on i zahvalio predsedniku i ministru Lončaru za svu opremu.

- Danas su ovde sa nama heroji naše zemlje, medicinski radnici koji su se 77 dana suočavali sa teškom bolešću - korona virusom. Srbija je u prethodnom periodu učinila sve da bi pobedila u toj borbi - rečeno je na početku prijema.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Omega

    22. maj 2020 | 12:20

    Ko je govorio protiv lekara? Niko! Protiv "STRUKE" oglasavali se lekari.

  • Hm

    22. maj 2020 | 12:45

    Sudeci po slikama ovo je prijem za direktore koji uglavnom nisu izlazili iz kancelarija i nisu ,, videli" pacijente. Ne videh nijednog lekara, tehnicara i sestru iz hitne pomoci ( osim rukovodioca) a oni su prvi, vrlo cesto bez propisane zastitne opreme ( skafanderi, epidemioloske maske, ...) izlazili na teren, pregledali pacijente, postavljali dijagnozu i zapocinjali lecenje, transportovali na dalje lecenje u bolnice, ... Svaka cast direktorima Infektivne, Zemunske,

  • Jasmina

    22. maj 2020 | 11:21

    Svaka čast doktoru Stevanoviću na pozrtvovanosti tokom borbe protiv virusa. Jedini koji se zahvalio nemedicinskom i osoblju koje je učestvovalo u svemu. Postovanje

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA