Grenel demantovao Kurtijeve izjave o sporazumu Beograda i Prištine

Kurti je izjavio u ponedeljak da je izasanik američkog predsednika za dijalog tražio da sporazum Beograda i Prištine bude donet do septembra ove godine

  • 1
Ričard Grenel, Mali Tramp Foto: TANJUG/ DRAGAN KUJUNDZIC

Dik Kastin, portparol specijalnog izaslanika američkog predsednika za dijalog Beograda i Prištine, demantovao je tvrdnje odlazećeg premijera Aljbina Kurtija da Ričard Grenel želi da sporazum o normalizaciji odnosa bude postignut do septembra ove godine.

- Što se tiče pitanja o mogućem roku (za postizanje sporazuma), mogu vam reći da nema roka - rekao je Kastin za prištinsku Gazetu Expres.

Kurti je izjavio u ponedeljak da je izasanik američkog predsednika za dijalog tražio da sporazum Beograda i Prištine bude donet do septembra ove godine.

Kurti je tvrdio da mu je Grenel u oktobru prošle godine rekao da traži da sporazum bude donesen do februara ove godine, a sada, kako je rekao, traži sporazum do septembra.

Expres podseća da je Grenel u januaru ove godine tokom posete Prištini rekao da nema roka za postizanje konačnog sporazuma Beograda i Prištine.

Dodaje se da je Grenel to tada rekao tokom susreta s predsednikom privremenih prištinskih institucija Hašimom Tačijem.

List podseća da su odnosi Grenela i Kurtija zategnuti, nakon što je odlazeći premijer privremenih institucija u Prištini odbio da na zahtev SAD ukine takse na proizvode iz centralne Srbije.

Ova zategnutost odnosa sa SAD je doprinela da "Demokratski savez Kosova" Ise Mustafe istupi iz koalicije s Pokretom Samoopredeljenje i izdejstvuje izglasavanje nepoverenja Kurtijevoj vladi u kojsovskoj skupštini.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zoran

    22. maj 2020 | 19:57

    Rok će ipak biti zamrznuti konflikt koji nikom ne odgovara a posebno Šiptarima jer nema stolice u UN bez blagoslova Srbije a taj će blagoslov dobiti nikada.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA