≫ 

Godfri poručio: Vašington od Srbije očekuje rešavanje slučajeva braće Bitići i paljenja ambasade

Godfri je rekao da je veliki deo pomoći koju Srbiji pružaju SAD upravo vezan za pomoć vladavini prava i pravosudnim institucijama

  • 18
JOKSIMOVIC GODFRI USAID SPORAZUM Foto: Tanjug/Andrija Vukelić

Američki ambasador Entoni Godfri kaže da SAD očekuju da će biti rešeni slučajevi paljenja američke ambasade u Beogradu i ubistvo braće Bitići i da će počinioci biti osuđeni.

Naveo je da je svojoj zakletvi prilikom odobrenja njegovog postavljenja za ambasadora u Srbiji spomenuo i slučajeve paljenja ambasade SAD i ubistvo braće Bitići.

- Na mojim prvim sastancima sa ministrima iz vlade bilo je reči o oba ta slučaja. Imali smo veoma otvoren dijalog, ne zanemarujući bilo koje teme - rekao je Godfri posle potpisivanja amandmana u vladi srbije o dodatnoj pomoći SAD-a.

Godfri je rekao da je veliki deo pomoći koju Srbiji pružaju SAD upravo vezan za pomoć vladavini prava i pravosudnim institucijama. Naveo je da SAD sa Srbijom zajednički rade na mnogim stvarima i da smatra da većinu energije treba fokusirati na to da se gleda unapred i da je i u interesu SAD da se Srbija kreće u pravcu članstva u EU.

- Zato mi opredeljujemo ova sredstva, ne zato što volimo Srbiju, mada je i to tačno, volimo je, nego zato što je i u američkom interesu da vi ostvarite napredak. Zaista sam ponosan na pomoć koju dajemo i o kojoj smo se i danas dogovorili - rekao je Godfri.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mlj1228

    22. maj 2020 | 18:46

    Kad budu osuđeni zločinci za trgovinu ljudskim (srpskim) organima, kad budu osuđeni zlikovci poubijane dece, i dizanje u vazduh autobusa "NIŠ EKSPRESA", kad bude bio isplaćen dug od 100 milijardi za uništavanje (bombardovanje) infrastrukture i poubijane civile, onda možemo pregovarati o braći Bitići i o paljenju ambasade!!!!

  • Ja sam

    22. maj 2020 | 18:36

    Srbija ocekuje od Amerike da vrati KiM.

  • Zox

    22. maj 2020 | 18:31

    Volite Srbiju??? Hahaha,ma da,evo I mi volimo ameriku 😂😂😂

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA