Srpski političari reagovali na odluku Podgorice da granice za Srbiju ostaju zatvorene

Povodom odluke Crne Gore da za građane Srbije ne otvori granicu 1. juna, reagovali su ministri Aleksandar Vulin, Zorana Mihajlović i Nenad Popović

  • 9
Granica Srbija Crna Gora Printskrin: Youtube/autotravelerru

Odluka Vlade Crne Gore da ne otvori granice sa Srbijom od 1. juna u suprotnosti je sa principima slobode kretanja na kojima se zasniva EU i ne doprinosi dobrosusedskim odnosima u regionu, rekla je potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović. Vlast u Crnoj Gori se ne bori protiv virusa, ona se bori protiv Srba, poručio je ministar Aleksandar Vulin.

Povodom odluke Crne Gore da za građane Srbije ne otvori granicu 1. juna, reagovali su ministri Aleksandar Vulin, Zorana Mihajlović i Nenad Popović.

Ministar odbrane Aleksandar Vulin je rekao da se vlast u Crnoj Gori ne bori protiv virusa, ona se bori protiv Srba.

- Zabrana ulaska Srbima u Crnu Goru valjda treba da pomogne izgradnji domovinskog identiteta Crne Gore, pošto zdravlju nacije sigurno neće pomoći, ludilu verovatno, zdravlju nikako - rekao je Vulin u Leskovcu gde je boravio povodom obeležavanja 21. godišnjice bitke na Paštriku.

- Kome je Sekula Drljević omiljeni ideolog tome su i rasni zakoni Nezavisne države Hrvatske pravna inspiracija - poručio je Vulin.

KINA LEKARI SPOMEN MEDALJE URUČIVANJE SPOMEN MEDALJA TIMU KINESKIH EKSPERATA VULIN Ministar odbrane Aleksandar Vulin je rekao da se vlast u Crnoj Gori ne bori protiv virusa, ona se bori protiv Srba - Foto: Tanjug/Ministarstvo odbrane

Ponašanje Crne Gore prema Srbiji i Srbima je nedemokratsko i suprotno vrednostima na kojima počiva EU, istakla je Zorana Mihajlović u saopštenju.

- Crna Gora je u procesu evropskih integracija napredovala dalje od Srbije i nekih drugih zemalja u regionu, pa bi u skladu s tim trebalo da bude primer za druge. Umesto toga, veštački se kreiraju nove barijere između ljudi na ovim prostorima, koji su na svaki način upućeni jedni na druge, a odgovornost za to je pre svega na političarima - kaže Mihajlovićeva.

Kako kaže, nikakvo zaklanjanje iza virusa ne može da sakrije nastavak nedemokratskog ponašanja vlade u Podgorici prema Srbiji i pripadnicima našeg naroda, protivno vrednostima i praksi EU, čijem članstvu čitav region teži.

SRBIJA MORAVSKI AUTO-PUT Ponašanje Crne Gore prema Srbiji i Srbima je nedemokratsko i suprotno vrednostima na kojima počiva EU, istakla je Zorana Mihajlović - Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Ta odluka, međutim, jasno poručuje i da more nema samo Crna Gora, rekla je Mihajlović, izrazivši uverenje da će naši građani razumeti i tu poruku.

Ministar u Vladi Srbije i predsednik Srpske narodne partije Nenad Popović ocenio je da odluka Vlade Crne Gore da građanima Srbije i Republike Srpske ne dozvoli ulazak u tu zemlju još jednom svedoči o, kako kaže, namerama vlasti u Podgorici prema srpskom narodu i Srpskoj pravoslavnoj crkvi.

Popović u saopštenju navodi da je crnogorski režim pion u realizaciji ciljeva stranih sponzora da se, prema njegovoj oceni, na veliki jubilej stogodišnjice obnove Srpske patrijaršije, uništi SPC u Crnoj Gori koja je vekovima čuvala tron pećkih patrijarha kroz najteža vremena naše nacionalne istorije.

Antonio Ahel

On smatra da je cilj crnogorske vlasti da kroz progon, pretnje i svaku moguću diskriminaciju uništi političku snagu Srba u toj državi i da na popisu stanovništva sledeće godine nsroski narod svede na, kako kaže, statističku grešku.

Popović, takođe, ocenjuje da je posle "anticivilizacijske i šovinističke" odluke crnogorskog režima došao trenutak da i Srbija počne da podvlači crtu na decenijsko štetočinsko delovanje tog režima u Srbiji, kao i da je sada prilika da se aktivno deluje prema međunarodnoj zajednici, i da se do kraja razobliči "poslednji diktatorski režim u Evropi".

Srbija neće zatvarati granice za crnogorske građane, kao što je to uradila zvanična Podgorica za građane Srbije, ali će biti zatvorena za crnogorske mafijaše i kriminalne klanove, poručila je juče premijerka Ana Brnabić.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • vasa paris

    26. maj 2020 | 15:03

    Milovi stidite se ako znate sta je to

  • Pavke

    26. maj 2020 | 19:24

    Pa i Srbija nek uvede vize !!! Sta je tu problem !!!!

  • Boža zemunac

    26. maj 2020 | 17:42

    Kod Milogoraca ne idem,života mi. Idem u bratsku Pravoslavnu Grčku. Bogu hvala.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA