≫ 

Dačić o potezu Crne Gore: Što se mene tiče, nek ostane ova mera do kraja godine. Da se naši opamete

Prave recipročne mere bi bile kada bi Srbija zabranila ulazak građana Crne Gore u Srbiju, što se nije desilo - rekao je šef srpske diplomatije

  • 29
KATAR POMOĆ AVION AVION SA HUMANITARNOM POMOĆI IZ KATARA Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Odluka Direktorata civilnog vazduhoplovstva, da avionima crnogorskog avio-prevoznika Montenegro erlajnsa uskrati dozvolu za sletanje na beogradski aerodorom "Nikola Tesla" je logičan sled događaja, izjavio je ministar spoljnih poslova Ivica Dačić i objasnio da ako naša avio kompanija ne može da leti tamo, logično je da će biti uvedene recipročne mere.

- Prave recipročne mere bi bile kada bi Srbija zabranila ulazak građana Crne Gore u Srbiju, što se nije desilo. Što se mene tiče nek ostane ova mera do kraja godine na snazi. Nek se naši ljudi opamete malo. Ako nas neko neće, nećemo ni mi njega. Svako bira s kim će da igra tango - rekao je on u jutarnjem programu tv Prva.

On je naveo da su za Srbiju najvažniji položaj i prava srpskog naroda u Crnoj Gori i da je sada ključno pitanje da li će se dva naroda međusobno sukobljavati ili sarađivati i "biti braća kao što su uvek bili".

Crnogorski premijer Duško Marković je u ponedeljak najavio da će se granice Crne Gore u prvim danima juna otvoriti za više zemalja, među kojima nije Srbija, a Dačić navodi da rešavanju tog pitanja treba pristupiti racionalno, bez emocija.

- To da li će Srbija i Crna Gora da žive u jednoj državi ili u više država potpuno je sporedno pitanje, ključno je da li će Srbi i Crnogorci da međusobno sarađuju, zanimaju nas prava srpskog naroda - rekao je Dačić.

Na pitanje da li je sada Crna Gora bezbedna za Srbe, Dačić kaže da će se procenjivati bezbednosna situacija, ali da još nema takvih ocena na zvaničnom nivou.

Kako je rekao, jedino ga čudi što na crnogorskom spisku za otvaranje granica nije Kosovo zato što su, ironično je prokomentarisao, "Crnogorci njihovi tradicionalni viševekovni prijatelji".

Naveo je da je Crna Gora "zadala" najveći udarac Srbima time što nije otvorila granicu i istakao da smatra da će ove godine biti manje srpskih turista u Crnoj Gori.

Video: Brnabić: Nećemo recipročne mere, ali ni mafijaše iz CG

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boža zemunac

    27. maj 2020 | 09:58

    Bravo Dačiću. Tako je.

  • Hh

    27. maj 2020 | 10:17

    Kosovo će preko Albanije ulaziti..a svi dobro znamo zašto je prema Albaniji otvoreno ne samo radi sezone ... direktno sa Kosova preko Albanije otvoren put narko dilerima....

  • Pixi

    27. maj 2020 | 11:31

    E, sve si im ovjasnio. Me moraju ni da otvaraju granicu. Bas da vidim...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA