≫ 

"Mi u to blato nećemo ulaziti, nećemo zaustavljati državljane Crne Gore na granici"

Predsednik Srbije komentarisao je najnovije poteze Crne Gore i odluku da ne otvori svoje granice za državljane Srbije i poručio da nema sumnje da je reč o političkoj odluci

  • 89

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je danas ceremoniji postavljanja kamena temeljca budućeg postrojenja kompanije "Kyungshin Cable" u Smederevskoj Palanci.

Posle simboličnog stavljanja potpisa na kamen temeljac, označen je početak gradnje, a predsednik Srbije je potom odgovarao na pitanja novinara.

O potezima Crne Gore

Komentarišući potez Crne Gore da ne otvori granice za državljane Srbije i ne dozvoli im ulazak u zemlju, predsednik je rekao da je u pitanju politička odluka, ali je uveren da će se menjati jer će njihovi interesi to odrediti.

- Mi nećemo u to blato ulaziti, nećemo zaustavljati državljane Crne Gore. Držimo otvorene granice naše države, jer je to u evropskom, ali i srpskom duhu. Svi građani Crne Gore su dobro došli, nemamo nikakav problem s tim. To ne znači da kod dela naroda ne postoje bes i mržnja, ali nećemo preduzimati nikakve mere - poručio je Vučić.

On je rekao da će granice biti dodatno zatvorene za ljude iz kriminalnih grupa iz Crne Gore i neće biti nikakvog ograničenja.

Govoreći o "Montenegro erlajnsu", objašnjava da ne zna kako bi Srbija to radila, što čine Crnogorci.

 
 
 
View this post on Instagram
"Dragi korejski prijatelji, mnogo vam hvala što ste doneli odluku da uložite u Srbiju. Tamo gde se pojave korejske investicije vidite ogroman napredak tih zemalja. Mnogo vam hvala na trudu, energiji, ambiciji, entuzijazmu. Hvala što ste izabrali Srbiju jer smo bili u konkurenciji sa okolnim zemljama, koje su davale dobre uslove, ali Srbija je pobedila. Pobedila je Smederevska Palanka! Znam koliko smo se svi trudili da u čitavom Podunavskom okrugu stvari menjamo i popravljamo. U ovoj fabrici radiće 700 ljudi, od ovoga će imati koristi i Smederevska Palanka, Plana, Rača. Ponovo obavljamo život, imaćemo više dece nego ranije i mnogo manje onih koji odlaze trbuhom za kruhom u svet. Za šest meseci ovde ćete videti velelepnu fabriku. Želim vam dobar i uspešan rad. Dobro došli u Srbiju! Ovde su dobri i vredni ljudi, voleće kompaniju i boriće se za nju. Živela Srbija!" - Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić prisustvuje ceremoniji postavljanja kamena temeljca budućeg postrojenja kompanije KyungshinCable u Smederevskoj Palanci.A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav) on

- Šta da radimo, da stavimo ljude u red i da govorimo ti možeš, a ti ne, da im prebrojavamo crvena krvna zrnca - rekao je Vučić.

Kako je rekao, hvala njima što su pokazali šta misle o nama.

- Ljudi će da biraju, da li će otići u Grčku ili Ameriku, ili u Rusiju, gde god hoće, a ja ću da pozivam da se ostane u Srbiji. Svi su kod nas dobrodošli, i mi ćemo se tako ponašati - rekao je Vučić.

Kako je istakao, Crna Gora nije dozvolila "Air Srbiji" da sleće u Crnu Goru, ali kolima mogu da dolaze kako hoće.

O Grenelu i dijalogu Beograda i Prištine

Sam Ričard Grenel je demantovao i rekao da nema nikakvih rokova za postizanje dogovora između Beograda i Prištine , rekao je predsednik Srbije i poručio da je priča o tome da će se u novembru to desiti, izmišljena.

- Naš posao je da budemo odgovorni, čuvamo mir i stabilnost našeg naroda na KiM, da obezbedimo sve što je neophpodno za normalan život u srpskim mestima, a tih priča sam se naslušao toliko puta da mi je glupo da i komentarišem - izjavio je on.

Investicija vredna više od 20 miliona evra

- Tamo gde se pojave korejske investicije, vidite ekonomski napredak tih zemalja i hvala što ste izabrali Srbiju - rekao je predsednik Vučić i rekao da su Turska Bugarska i Albanija takođe bile "u igri" za ovu kompaniju, ali da su korejski investitori ipak odlučili da dođu u Smederevsku Palanku.

Investicija je vredna više od 20 miliona evra, podrazumeva izgradnju postrojenja u industrijskoj zoni Guberaš, u kojem će postupno biti zaposleno između 700 i 1.000 radnika. Početak proizvodnje se očekuje tokom 2021. godine.

U Smederevskoj Palanci, kompanija će izrađivati kako delove za tradicionalne automobile, ali i komponente za baterije, koje će pokretati automobile visoke tehnologije.

"Kyungshin Cables Europe" je deo "Kyungshin grupe", čija se postrojenja nalaze u brojnim državama širom sveta, a od 2018. godine započinje sa snažnom ekspanzijom na evropsko tržište i fabrika u Smederevskoj Palanci predstavljaće čvorište za područje Evrope.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Uzas

    27. maj 2020 | 14:45

    E moj Vucicu jad te je našao, a od Crnogoraca, a od Albanaca, a od Hrvata, a od Amerikanaca......ali se boris junački i mnogi ti kapu skidaju zato što je ta borba potpuno smislena, vjerujem da ćemo ove ale pobijediti zauvijek.

  • Vux

    27. maj 2020 | 13:09

    Pametan svojom odlukom ne ide odavno.sebi sam dozivotno zabranio odlazak u c.goru.

  • Vuk

    27. maj 2020 | 11:18

    Značajan dan za Smederevsku Palanku.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA