≫ 

Karić pozvao da se suspenduje odluka o zabrani sletanja "Montenegro erlajnsa"

Narodni poslanik se obratio Direktoratu za civilno vazduhoplovstvo

  • 20
Dragomir J. Karić, narodni poslanik

Foto: BK grupa

Narodni poslanik Dragomir J. Karić, zamenik predsednika PSS - BK, pozvao je Mirjanu Čizmarov, direktorku Direktorata civilnog vazduhoplovstva Srbije, da suspenduje odluku o zabrani sletanja "Montenegro erlajnsa" na aerodrom "Nikola Tesla" jer to, kako ističe, nanosi veliku štetu državljanima i Srbije i Crne Gore.

- Gospođo Čizmarov, molim vas da povučete meru koju je Direktorat civilnog vazduhoplovstva doneo na osnovu reciprociteta nakon odluke Vlade Crne Gore da ne otvori granice za građane Srbije. Vaša odluka će imati nesagledive posledice i po Srbiju i po Crnu Goru - rekao je Karić.

On smatra da zabrana sletanja aviona crnogorske nacionalne kompanije može biti kontraproduktivna i da može izazvati, kako je rekao, revolt kod stanovništva obe države, pogotovo mlađe populacije.

- Oni neće odluku posmatrati kroz vas i Direktorat nego kao odluku čitave naše države, vlade i naroda našeg. Srbija je oduvek bila i biće sigurna kuća za sve. To je postala i za mnoge migrante iz Sirije i Avganistana i drugih država koje nama nisu bliske, a kako da ne bude za Crnogorce. I svako je dobrodošao u našu prelepu zemlju - poručuje Karić.

On je istakao da su Srbija i Crna Gora kroz vekove stajale rame uz rame i da su, kaže, bratski prolazile kroz mnoge nedaće i ratove iz kojih su, smatra, izlazile još čvršće vezane.

- Ovakve odluke sigurno ne doprinose rešavanju nesuglasica između dve države koje su u poslednje vreme, nažalost, aktuelne, već ih samo potpiruju. Odluka Vlade Crne Gore neka bude njima na obraz i na čast, a Srbija kao i uvek do sada treba da pokaže svoju širinu. Državno rukovodstvo Srbije je mnogo učinilo da da naša država bude otvorena prema svima, da razvija prijateljske odnose i da postane veoma cenjena u celom svetu. I zato vas, gospođo Čizmarov, još jednom molim da dozvolite avionima "Montenegro erlajns" da sleću na aerodrom "Nikola Tesla", jer interes Srbije je da gradi najbolje moguće odnose, na čemu neumorno radi i predsednik Aleksandar Vučić. Predsednik Vučić čini ogromne napore da zaživi "mali Šengen", a ovakva odluka Direktorata nanosi štetu svemu tome - zaključio je Karić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boža zemunac

    27. maj 2020 | 14:28

    Kariću šta to pričaš. Da li si ti za Srbiju ili Milogorce ? Sram te bilo.

  • VELJKO

    27. maj 2020 | 14:58

    NE,Srbija nije krava muzara. A drugo,avioni Montenegro neka skecu u Albaniju ili Hrvatsku ali NE i na NikolaTesla.

  • 🇷🇸

    27. maj 2020 | 14:33

    A ti si strucnjak

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA