≫ 

Borelj odgovorio Tačiju: Dijalog nema alternativu

Hašim Tači je juče rekao da ima puno poverenje u dijalog koji bi vodile SAD

  • 2
Đozep Borelj FOTO: TANJUG/ TANJA VALIC

Šef diplomatije EU Đozep Borelj poručio je na Tviteru da dijalog Beograda i Prištine kojim posreduje Unija nema alternativu.

Dan nakon što je predsednik privremenih institucija u Prištini Hašim Tači poručio da neće da učestvuje u dijalogu Beograda i Prištine ako ga bude vodio evropski izaslanik Miroslav Lajčak, oglasio se komesar Đozep Borelj.

- Kao EU mi smo posvećeni tome da ih pratimo na svakom koraku tog puta. Ali da bi stvorili evropsku budućnost za svoje građane, nema načina da se izbegne dijalog kojim posreduje EU - naveo je Borelj.

Hašim Tači je juče rekao da ima puno poverenje u dijalog koji bi vodile SAD.

- Lično ću se kao predsednik odazvati pozivima na samite koje bi vodili Merkelova, Makron itd. Ali nemam volje da učestvujem u pregovaračkom procesu koji vodi Lajčak - rekao je juče Hašim Tači.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Miki

    28. maj 2020 | 08:38

    Hoce eu, nato i ameri da dovrse ono sto su silom zapoceli a to je da nam otmu Kosovo i da siptarima poklone republjik Kosova a to naravno nikada nesme da se dozvoli!!!.

  • aaaaaa

    27. maj 2020 | 23:19

    Da se EU nije miješala mi bi ovo sa šiptarima davno završili, biće prije da je njima iz EU u interesu da se ovo ne sredi nikad

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA