≫ 

Obradović na saslušanju u Prvom osnovnom tužilaštvu

Danas su saslušana i ostala tri člana Dveri, Slaviša Miletić, Marko Ðurđević i Davor Ðurđević

  • 0
Boško Obradović, Prvo osnovno tužilaštvo

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Predsednik Dveri Boško Obradović došao je danas u Prvo osnovno tužilaštvo u Beogradu gde je pozvan na saslušanje u svojstvu osumnjičenog za nasilničko ponašanje.

Obradović je sa advokatom i još trojicom članova Dveri, koji su takođe dobili poziv za saslušanje u svojstvu osumnjičenih za isto delo, došao 20 minuta ranije u Tužilaštvo, a ranije je najavio da se neće pozivati na poslanički imunitet. Danas će biti saslušana i ostala tri člana pokreta - Slaviša Miletić, Marko Ðurđević i Davor Ðurđević.

On je posle saslušanja novinarima rekao da pripadnici Dveri nisu nikog napali, već su, kaže, Marjan Rističević, Marko Atlagić, Milovan Drecun i ministar Zlatibor Lončar "isprovocirali sukob", jer su hteli da prođu "kroz njih".

Obradović se branio da se u tom incidentu radilo samo o verbalnoj agresiji, te da tog dana nisu imali nameru da bilo koga sprečavaju da uđe u Skupštinu.

- Jedini incident koji se desio jeste kada su Rističević, Marko Atlagić, Milovan Drecun i ministar Lončar isprovocirali taj incident, idući ka nama i pokušavajući namerno da prođu kroz nas - rekao je predsednik Dveri.

Krivična prijava protiv Boška Obradovića i još trojice članova Dveri podneta je zbog postojanja osnovane sumnje da su izvršili krivično delo Nasilničko ponašanje, a sumnjiče se da su 8. maja bili među učesnicima okupljanja ispred Doma Narodne skupštine, kada je došlo do povređivanja poslanika Marijana Rističevića.

Nakon incidenta sa Rističevićem, kako je navelo Tužilaštvo ranije, sumnjiče se da su grubo vređali i ugrozili sigurnost ministra zdravlja Zlatibora Lončara.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA