Bocan-Harčenko: Vučić pozvan u Moskvu 24. juna, mnogo toga zavisi od epidemiološke situacije

U Srbiji je u toku olakšavanje ograničenja, kod nas još postoje restrikcije, a nema letova između dve zemlje - rekao je ambasador Rusije u Beogradu

  • 1
Aleksandar Vučić, Aleksandar Bocan-Harčenko Foto: TANJUG / RADE PRELIC

Ambasador Rusije u Beogradu Aleksandar Bocan-Harčenko izjavio je da predsednik Srbije Aleksandar Vučić ima poziv da poseti Moskvu i prisustvuje vojnoj paradi povodom 75. godišnjice pobede u Drugom svetskom ratu, 24. juna.

- Predsednik Vučić ima poziv i na osnovu tog poziva posetiće Moskvu u vezi sa održavanjem parade povodom 75. godišnjice Pobede - rekao je Bocan-Harčenko.

On je za Sputnik rekao da mnoge stvari zavise od normalizacije situacije tokom pandemije korona virusa.

- U Srbiji je u toku olakšavanje ograničenja. Kod nas još postoje restrikcije. Nema letova između dve zemlje - rekao je Bocan-Harčenko.

On je kazao da je imao niz sastanaka sa ministrima odbrane i spoljnih poslova Aleksandrom Vulinom i Ivicom Dačićem, kao i da je na sastanku sa premijerkom Anom Brnabić razmatran razvoj ekonomskih odnosa dve zemlje.

- Rekao bih da sve što smo imali od planova ostaje na dnevnom redu, niko ne odustaje. A kad je reč o realizaciji, što pre se završi epidemija i ograničenja, to bolje. Što se tiče naših projekata, nisu sve kompanije pravile pauzu - rekao je ruski ambasador.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • milan

    28. maj 2020 | 16:22

    Svet nam se smeje da se 100 puta snima iz raznih uglova kako ova zena od dvoje velike dece izlazi nogu po nogu iz auta.Zini zemljo da propadnem.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA