Misija OEBS-a na KiM zabrinuta zbog učestalih napada na Srbe

Na sastanku ministra Dalibora Jevtića i ambasadora OEBS-a Jana Bratua zaključeno je da je neophodno veće angažovanje svih institucija u rešavanju bezbednosnih incidenata

  • 4
Osce, Oebs

Foto: Shutterstock

Misija OEBS-a na KiM zabrinuta je zbog učestalih napada na Srbe i njihovu imovinu i sa žaljem gleda na sve što se događa, saopštilo je prištinsko Ministarstvo za zajednice i povratak nakon sastanka ministra Dalibora Jevtića i ambasadora OEBS-a Jana Bratua.

Tema razgovora bili su incidenti u kojima su Srbi povratnici meta, a tim povodom zaključeno je da je neophodno veće angažovanje svih institucija u rešavanju bezbednosnih incidenata koji su poslednjih meseci pogodili srpsku zajednicu i povratničke sredine na KiM.

Ambasador Bratu je rekao da je OEBS pojačao prisustvo u mestima u kojima su Srbi povratnici meta i da su preduzeti koraci u cilju institucionalnog rešavanja problema.

Jevtić je zahvalio ambasadoru i misiji OEBS-a što adekvatno reaguje i osuđuju incidente koji pogađaju nevećisnke zajednice i njihovu imovinu.

Ministar je ocenio kao neophodno da se svi zajednički aktivnije uključe u zaštitu prava zajednica i sprovođenju zakona.

Sve zajednice treba da imaju jednaka prava i uživaju jednaku zaštitu na KiM i zato je potrebna veća posvećenost i angažman pojedinaca i institucija na Kosovu, zaključeno je na sastanku.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA