≫ 

Ustavni sud odobrio Tačijev dekret: Hoti je novi mandatar vlade tzv. Kosova

Dekretu Tačija protivi se Pokret Samoopredeljenje odlazećeg premijera Aljbina Kurtija

  • 0
Hašim Tači

Foto: Profimedia/AFP

Kosovski Ustavni sud odobrio je danas dekret predsednik Hašima Tačija, kojim je za mandatara za sastav nove vlade postavio Avdulaha Hotija.

Kako prenosi Kosovo onlajn, Ustavni sud je ocenio da je predsednik postupao u skladu sa članom 82. stav 2. Ustava povodom mandata datog Avdulahu Hotiju iz Demokratskog saveza Kosova.

Takođe je ukinuta privremena mera obustave ove uredbe.

Dekretu Tačija protivi se Pokret Samoopredeljenje odlazećeg premijera Aljbina Kurtija, najjača pojedinačna stranka u skupštini, koja zahteva nove izbore.

Kosovski predsednik Kosova Hašim Tači naglasio je večeras da svi politički akrteri u Prištini treba da poštuju odluku Ustavnog suda, koji je odobrio njegov dekret o imenovanju Avdulaha Hotija za mandatara nove vlade-

Tači je na Fejsbuk profilu napisao da političke stranke i sve institucije moraju pokazati političku zrelost, poštovanje i posvećenost zakonu i kosovskim institucijama.

- Moraju sprovoditi i poštovati tumačenje Ustava i usaglašenost zakona i drugih akata sa Ustavom. Mnogi izazovi očekuju Kosovo - naveo je Tači.

Dodao je da je bio ubeđen da je svaki korak koji je napravio u potpunom skladu sa Ustavom i poručio da mu je drago što je Ustavni sud to potvrdio.

Video: Klinton kao štafeta: Kosovski lideri u razdoru

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA