≫ 

"Svi misle da imaju pravo da govore o rešenju KiM": Vučić govorio na međunarodnoj konferenciji

Svi misle da imaju prava da govore o Kosovu i Metohiji, svi, a kada bismo mi njima nešto rekli o njihovim unutrašnjim dešavanjima, optužili bi nas da se mešamo u njihova unutrašnja pitanja - rekao je Vučić

  • 74

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić otvorio je danas međunarodnu konferenciju "Svet posle virusa korona" u okviru inicijative "Beogradski strateški dijalog" (BSD), a kao učesnik panela učesnik će biti i premijerka Ana Brnabić.

Predsednik Vučić osvrnuo se na sve odluke koju su donete u vreme borbe protiv korona virusa.

Osvrnuo se na prethodnih 6 meseci koji su doneli drastične i dramatoične promene u celom svetu. Kako u geopolitičkom, tako i na opštem nivou.

- Na osnovu krize ekonomije koje je prouzrokovala pandemija u zemljama širom sveta, videćete snagu zemalja Nemačke i Kine, koje su uspele da snažno izađu iz krize. A sa druge strane Kina je uspela prva da se izbori sa pandemijom i da nastavi svoje političke ciljeve, a to je preuzimanje vodeće politike i preuzme podršku i solidarnost sa ostalim zemljama pogođene koronom što mnoge zemlje nisu mogle da urade - rekao je predsednik i istakao da su "pred nama izazovi kakve čovečanstvo nije videlo".

On se osvrnuo na sve koji daju sebi za pravo da govore o KiM.

 

- Svi misle da imaju prava da govore o Kosovu i Metohiji, svi, a kada bismo mi njima nešto rekli o njihovim unutrašnjim dešavanjima, optužili bi nas da se mešamo u njihova unutrašnja pitanja. Nema ko nam nije rekao nešto o rešavanju kosovskog čvora. Moja krivica je u tome što nisam hteo da sakrijem prezir prema onima koji misle da smo mi otirač, koji misle da mogu da nas gaze. Pouka svega je da mi ostajemo na evropskom putu, ali držaćemo se svoje slobode. Radićemo i sa Kinom i sa Rusijom - naglasio je Vučić.

Tri panela posvećena analizi pandemije

 

Konferencija će kroz tri tematska panela biti posvećena analiziranju geopolitičkih, ekonomskih i zdravstvenih aspekata pandemije koronavirusa.

Na prvom panelu o geopolitičkim posledicama pandemije govoriće predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić i ambasadori Kine i Rusije, Čen Bo i Aleksandar Bocan Haračenko, saopštili su organizatori.

U drugom delu skupa, na temu "Ekonomija posle pandemije", reč će imati guverner Narodne banke Srbije Jorgovanaka Tabaković, predsednik PKS Marko Čadež, a među učesnicima biće i potpredsednik saveta stranih invesitora Dejan Turk.

Na temu "U susret drugom talasu?" govoriće predstavnici zdravstvene struke - lekari Predrag Kon, Darija Kisić Tepavčević, Srđa Jaković, Branimir Nestorović, šef kineskog tima lekara Pen Džićijang i predstavnik Balkanskog centra Svetske zdravstvene ogranizacije Abebajehu Asefa Mengistua.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ilija

    29. maj 2020 | 10:34

    Нико није смео да узме питање Косова сем Вучића. Сада када је направљен неки помак,када многе државе повлаче признање никоме то не одговара? А одговарало вам је док сте продавали нашу земљу и распарчавали је комад по комад зарад личног интереса? Срамите се!

  • Mrmot

    29. maj 2020 | 10:32

    Ova pandemija je svu tu licemernost pojedinih svetskih sila još više istakla. Oni to više ni ne kriju. Tržišna ekonomija im je bila dobra samo dok su oni imali koristi od nje.

  • Mara

    29. maj 2020 | 11:09

    Pristina nije ispostovala cefta sporazum

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA