≫ 

Obeležen Dan srpske diplomatije, Dačić ugostio Đokovića, ambasadora Todorovića, Slavicu Burmazović

Dan diplomatije ustanovljen je odlukom Vlade iz 2015. godine, a 29. maj određen je za datum obeležavanja u spomen na osnivanje Knjaževske kancelarije inostranih dela 1839. godine

  • 4
Novak Djokovic Đoković, na prijemu kod Dacica Foto: Ministarstvo spoljnih poslova

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić danas je, povodom Dana srpske diplomatije, uručio povelje za angažman na promociji Srbije u svetu teniseru Novaku Đokoviću i ambasadoru u Iranu Draganu Todoroviću.

Dačić je ugostio i Slavicu Burmazović sa decom, koja su posle četiri godine vraćena majci, pošto ih je otac oteo i odveo u Tursku, a potom i u Iran.

Ministarstvo spoljnih poslova je povodom Dana diplomatije, u znak sećanja na sva imena koja je iznedrila srpska diplomatija, ugostila idola mladih, čoveka koji je svojim uspesima ujedinio narod u snažnom doživljaju sreće i ushićenja kroz vanserijske pobede, probudio uspavani duh i svetu poslao poruku snažne sportske nacije, koja se ponosi svojom istorijom i tradicijom – Novaka Đokovića.

Dan diplomatije ustanovljen je odlukom Vlade iz 2015. godine, a 29. maj određen je za datum obeležavanja u spomen na osnivanje Knjaževske kancelarije inostranih dela 1839. godine.

Uspostavljanje ove kancelarije uzima se za početak profesionalne diplomatije u našoj zemlji.

Tog dana doneto je Ustrojenije Knjaževske kancelarije, na osnovu člana 5 "Turskog Ustava" iz 1838.godine. Ukaz o ustrojstvu je, ujedno, bio i naš prvi zakon o uređenju i zadacima Ministarstva.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Toma

    29. maj 2020 | 13:51

    Najpre, srecan Dan diplomatije. Prijem Novaka Djokovic sa ostalim slavljenicima obelezen je vec trecu godinu vredan praznik.Ton tom svecanom cinu,dao je iskusni politicar ministar Ivica Dacic.Bas u tom intervalu diplomatije, obilazeci Drzave u svetu, stavio je Srbiju na piadestal najuspesnije!! Kako,! u tesko vreme nadiranja siptarske mutne politike, Dacic je pokazao virtuoznost profesionalizma za svaku pohvalu ovde i van!! Pecat svemu je da 18 zemalja NE PRIZNAJE KOSOVO i jos pet, koje ne glasaju za juznu nasu pokrajinu !!? Tako da sada nema vise vecine koje podrzavaju Kosovo u medjunarodnim organizacijama!!Doduse, nije se ni sumnjao u Dacica, jer je sa prosecnom ocenom deset, ZAVRSIO na FPN.Posle ogromnog uspeha u pregovorima u tim zemljama mozemo slobodno reci da je sada dobio i desetku sa zvezdicom na medjunarodnoj diplomatiji. Od srca iskreno toma m.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA