≫ 

Priština: Puna odluka o Tačijevom dekretu do ponedeljka

Sudije i zvaničnici ustavnog suda će nastaviti da rade na finalizaciji punog sadržaja presude tokom vikenda, kada se očekuje da odluka bude objavljena - navedeno je u saopštenju

  • 0
KIM PRISTINA Foto: Tanjug/Tanja Valič

Kosovski ustavni sud objavio je da će raditi i tokom vikenda kako bi što pre kompletirao punu odluku o dekretu kojim je predsednik privremenih prištinskih institucija Hašim Tači mandat za formiranje vlade dao funkcioneru DSK Avdulahu Hotiju, i kako bi se moglo ući u proces formiranja nove izvršne vlasti.

- Tokom rada na prioritetnim slučajevima i zbog važnosti ove presude, sudije i zvaničnici ustavnog suda nastaviće da rade na finalizaciji punog sadržaja presude tokom vikenda, kada se očekuje da odluka bude objavljena, ili najkasnije početkom sledeće nedelje - navedeno je u odgovoru te institucije prištinskoj "Kohi", prenosi "Kosovo onlajn".

Kosovski ustavni sud je 28. maja odobrio dekret Tačija, kojim je za mandatara za sastav nove vlade postavio Avdulaha Hotija.

DSK, ABK i NISMA, članice buduće koalicije, pozdravile su tu odluku, ali ne i "Samoopredeljenje", koje smatra da je to udar na ustavnost i da su prekršeni zakoni.

DSK je saopštila da će se u proces formiranja vlade ići tek nakon objavljivanja pune odluke ustavnog suda.

Video: Izglasana nova vlada u Prištini, Kurti premijer

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA